Pimpáré és Vakvarjúcska a gyermekszínházi bérletben


2013-03-07 21:42:53  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Pimpáré és Vakvarjúcska a gyermekszínházi bérletben főképe
A 2012/2013-as gyermekszínházi évad rendkívül színes előadásokat kínál az óvodás és a kisiskolás korosztálynak. Az évad elején egy igazi klasszikust, a Holle anyót nézhették meg, majd a Brass Cirkusszal és a Rézerdő lakóival ismerkedhettek meg a gyerekek. A Fekete István és Lázár Ervin bérlet harmadik előadása, a Pimpáré és Vakvarjúcska című zenés, verses mesejáték volt, melyet tegnap és ma játszott városunkban a dunaújvárosi Bartók Béla Táncszínház. Az előadásoknak a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházterme adott otthont. Pápán már nem első alkalommal járt a társulat, hiszen tavaly, a Kabule kincse című mesés játékkal örvendeztették meg a gyermekeket.
A Táncszínház több mint tíz éve kezdte meg működését. Ezt a darabot Erdős Virág írta, Fige Attila pedig rendezte.
- Pimpáré királykisasszonyt szülei férjhez szeretnék adni. A kislány habos-babos környezetben él. Jönnek is a kérők sorjában, de ő elutasítja őket, mivel szerelemből akar férjhez menni, s egyik sem tetszik neki. Amikor Pimpáré kikosarazza az utolsó jelöltet, hatalmas szélvihar támad, fekete felhők jönnek, s a királykisasszonyt Vakvarjúcska, a Varjúkirály fia elrabolja. Pimpárének nem igazán tetszik ez a jelölt sem, de Vakvarjúcska három próbát kiáll a szarkák, a vadkutyák és az utcakölyök ellen, s ezáltal megvédi feleségét. A próbatételek alatt megvakul, ezért Pimpárén lesz a sor, hogy megvédje férjét. A lírai történet a szerelemről, a másik elfogadásáról szól. A történet klasszikus mesei motívumokat, utalásokat, karaktereket használ, nagyszerűen ábrázolja az emberi erényeket és gyarlóságokat - mondta Móri Csaba tánckarvezető.
Végül hozzátette, a darabot november óta játsszák nagy sikerrel. Az elmúlt héten a Deszka Fesztiválon a kritikusok szintén jó véleménnyel voltak a mesejátékról.
Az általános iskolásoknak szóló bérletsorozat utolsó előadása áprilisban lesz majd, amikor is a Hetvenkedő Jánost tekintheti meg a közönség.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!