Országos úszó diákolimpia


2013-03-07 11:20:50  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Országos úszó diákolimpia főképe
A tavasz első napján három megyeszékhelyen, - Debrecenben, Miskolcon és Pécsen -, valamint a fővárosban indította el nagyszabású rendezvénysorozatát a Magyar Diáksport Szövetség. A rendezvények tíz nap alatt több mint 4000 tanulót mozgósítanak, a versenyzőkön kívül közel 6000 szurkolót, családtagot és pedagógust várnak a helyszíneken. A tavaszi diákolimpiai hét keretén belül az általános iskola első osztályosaitól a középiskolás végzősökig hat sportágban (úszás, asztalitenisz, torna, valamint amatőr röplabda, kosárlabda és kézilabda), továbbá a játékos sor-, és váltóversenyen, valamint az olimpiatörténeti vetélkedőn vár megmérettetés a diákokra. A rendezvénysorozat központi ünnepélyes megnyitóját Budapesten, március 1-én a Komjádi Uszodában tartották, ahol a sportért és az oktatásért felelős állami vezetők, és Cseh László úszó olimpiai érmes is meghívást kapott. A hivatalos megnyitót a 2012/2013. tanévi úszó diákolimpia országos döntője előtt rendezték. Az országos finálén csak a megyei versenyek győztesei illetve Budapestről az első három helyezett indulhatott "Igazolt - A" vagy "Nem igazolt - B" kategóriában. Pápát a Tarczy Lajos Általános Iskola, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola, a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola, a Petőfi Sándor Gimnázium, és a Türr István Gimnázium diákjai képviselték, akik dobogós és értékes helyezéseket is szereztek.
- Az ’A’ kategóriában három versenyzőnk és egy váltónk indult, ’B’ kategóriában pedig öt sportolónak és két váltónak szoríthattunk – tájékoztatott Kertész Attila, a Pápai Úszó Sportegyesület elnöke. Azt gondolom, kijár a gratuláció az összes indulónak, az igazolt versenyzők között Kertész Réka 100 méter gyorson nyolcadikként csapott a célba, Kertész Réka 100 méter háton 10. lett. Nagy Levente két számban, 50 méter háton és 50 méter gyorson indult, egy 11. és egy 14. hely fűződik a nevéhez. Nagy Rebeka 100 méter gyorson 13., 100 pillangón 16. lett. A 4x50-es váltók mezőnyében a Petőfi a 17. helyet szerezte meg. A nem igazolt versenyzők között már pápai éremnek is örülhettünk, köszönhetően Kocsis Eszternek, aki 100 méter háton ezüstérmet szerzett. Eszter emellett 100 méteres gyorsúszásban épphogy lemaradt a dobogóról. Igen értékes még Kertész Dávid 5., valamint Szedlák Fanni 6. helyezése. A kategóriában Tóth Nikolett 100 mellen 9., Bella Lúcia 100 háton 18., a Türr lány váltója 13., a fiúk 14. helyezést értek el.
Az egyesület versenyzői legközelebb a kecskeméti Aranyhomok Kupán vesznek részt, ezt követi a hódmezővásárhelyi Országos Rövidpályás Vidékbajnokság, majd az Úszósuli körverseny harmadik fordulója Veszprémben.

A részletes jegyzőkönyv ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!