Megegyeztek a húsgyárról


2013-03-06 21:38:53  | cikk: HuHa  | 


Megegyeztek a húsgyárról főképe
A Pápai Hús 1913 Kft. 16 óra 30 perckor kezdődött taggyűlésén a tulajdonosok döntöttek a Dedeko Kft. és a Nyugat-Agro Kft. üzletrészeinek az önkrományzatnak való átruházásáról és egyhangú szavazással megszavazta a négy tulajdonos azt az indítványt, hogy a Pápai Hús 1913 Kft. törzstőkéjét az önkormányzat egymilliárd-kettőszáznyolcvanmillió forinttal megemelje – jelentette ki kora esti sajtótájékoztatóján Áldozó Tamás. Ezzel a decemberben kezdődött történet jelentős fejezete zárult le. A polgármester hozzátette, ahhoz, hogy a mai döntések érvényesek és hatályosak legyenek, a Magyar Fejlesztési Bank és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. hozzájárulása szükséges. E két szervezet hozzájárulása azért kell, mert amikor a felszámolásból a Pápai Hús 1913 Kft. kivásárolta a jelenlegi vagyont a felszámolás alatt álló Pápai Hús Zrt-ből, akkor ezeket a jogosítványokat a maga számára kikötötte.
-Az elmúlt két hónap a Pápai Hús 1913 Kft. életében nagyon nehéz időszakot jelentett. Szeretnénk köszönetet mondani azoknak a partnereknek - üzleti partnereknek, beszállítóknak, sertéstenyésztőknek -, akik ezekben a nehéz időkben is kiálltak a társaság mellett, hittek a társaság jövőjében és együttműködésükkel biztosították azt, hogy Pápán közel ezer embernek munkahelye legyen, a cég termékei a boltok polcain folyamatosan ott lehessenek és sem belföldön sem külföldön ne veszítsen piacot a társaság – hangsúlyozta a városvezető, hozzátéve – szeretnénk megerősíteni, mindazok, akik a Pápai Hús partnerei voltak, számíthatnak arra, hogy az önkormányzati többségű gazdasági társaság partnerei  lesznek a jövőben is. Minden korábbi üzleti kapcsolatot szeretnénk megőrizni és minden olyan kötelezettségért helyt kívánunk állni, ami a cég elmúlt heteiben, hónapjaiban keletkezett.
Ez azt jelenti, mindazok a beszállítók, akikkel szemben a társaság esetleg késedelembe esett, számíthatnak arra, hogy a megváltozott tulajdonosi struktúrájú társaság ezt a kötelezettségét velük szemben rendezni fogja.
A polgármester köszönetet mondott a Dedeko Kft. és Nyugat-Agro Kft. tulajdonosi köreinek, hogy tegnap érvényes taggyűlést tudtak tartani, és hogy a sok tárgyalás után egyezségre jutottak az önkormányzattal.
A törzstőke emelés úgy történik majd, hogy az MFB és a MNV Zrt. hozzájárulását követően nyolc napon belül hatszázötven millió forint törzstőke emelést hajt végre az önkormányzat, a másik részletet pedig azt követően viszi be a cégbe.
A városvezető arról is szólt a sajtótájékoztatón, Pápa Város Önkormányzatának képviselő-testülete a február 28-ai zárt ülésen részletes tájékoztatást kapott mindarról, ami a mai – a Pápai Hús 1913 Kft. taggyűlését megelőző – zárt testületi ülés anyagában szerepelt, így nem volt ismeretlen a városatyák előtt a megegyezés javaslata, amit el is fogadtak. A testület egyébként nyolc alkalommal tárgyalt a Pápai Húsról az elmúlt két hónapban, és minden egyes határozat a jelenlévő képviselők egyhangú igen szavazatával született meg. Viták voltak, markáns vélemények voltak, de minden döntést sikerült konszenzussal meghozni – fogalmazott.
-Én a mai zárt ülésen megköszöntem képviselőtársaimnak azt a hozzáállást, hogy bármilyen rövid időre volt összehívva a testületi ülés, mindig határozatképesek voltunk, megköszöntem jegyző asszonynak, aljegyző asszonynak, hogy éjt nappallá téve előkészítették a különböző dokumentumokat, Raffai Erzsébet ügyvédnőnek, hogy jogi tanácsaival segített bennünket ezen a rögös úton és Borsodiné Kisfaludi Katalin könyvvizsgálónak, hogy szakértelmét adta az egyezség megszületéséhez. Bízom abban, hogy ez a konszenzusos döntéshozatal a jövőt illetően is megmarad a képviselő-testületben a Pápai Hús 1913 Kft-vel kapcsolatban.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!