Ovisuli foglalkozások a Munkácsyban


2013-03-05 22:20:23  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Ovisuli foglalkozások a Munkácsyban főképe
A Munkácsy Mihály Általános Iskolában három alkalomból álló ovisuli foglalkozásokkal várják a leendő elsősöket és szüleiket, hogy betekintést nyerjenek az intézményben folyó oktató-nevelő munkába és megismerkedjenek a tanító nénikkel.  Az első ovisuli foglalkozást ma délután tartották, ahol először Egyházi Viktorné igazgatónő köszöntötte a megjelenteket, majd a kicsik a tanítóikkal játszhattak, kézműveskedhettek, énekelhettek, amíg a szülők rövid tájékoztatót hallhattak az iskoláról az igazgatónőtől és az igazgatóhelyettesektől.
- Az iskolaváró foglalkozássorozatot megelőzte egy játékos sportprogram, ahová a környék három óvodáját hívtuk meg, hatalmas sikerrel. A tavasz során ovikupát is rendezünk a város óvodásainak a Sportcsarnokban. A 2013/2014-es tanévben is három első osztályt szeretnénk indítani. Az általános képzés, a testnevelés emelt szintű képzése és a német nemzetiségi képzés mellett újdonságnak számít az emelt óraszámú matematikaoktatás is. A jövő tanévtől indítjuk útjára az emelt óraszámú matematikatanítást, amit ötödik osztályban az emelt szintű matekoktatás követ. A gyerekek szorobánnal tanulnak számolni, ami rendkívüli módon felgyorsítja és egyszerűvé teszi a fejszámolást. Fegyelemre, precizitásra nevel, ami megmutatkozik más területen is. A szorobán mellett kiemelt szerepet kap a sudoku, a sakk és más egyéb logikai játékok megismerése is. Az 1. a osztály tanítói Érsekné Kovács Ildikó és Szabó Bernadett, az 1. n-ben Gőgösné Bakos Adél és Tóthné Tibolt Nóra, az 1. t-ben pedig Horváthné Geschitz Bernadett és dr. Törekiné Pápai Erzsébet oktatják majd a kicsiket - tájékoztatta hírportálunkat Egyházi Viktorné.
Végül hozzátette, az iskolaváró rendezvényeikkel az óvoda és az iskola közötti átmenetet szeretnék megkönnyíteni a gyerekeknek és szüleiknek egyaránt.
A következő ovisulira március 12-én és 19-én várják a gyerekeket. Az intézmény tart nyílt napot is, március 27-én, az első tanítási órában.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!