Improvizációs fesztivált nyert a Szó és Kép Színpad


2013-03-04 17:22:52  | cikk: mo  | 


Improvizációs fesztivált nyert a Szó és Kép Színpad  főképe
Újabb nagyszabású megmérettetésre készül a kacagtatásban igencsak jártas csapat, a fiatal színészekből álló Szó és Kép Színpad. A remek humorú társaság ugyanis a közelmúltban rangos elismerésben részesült, megnyerték a Magyar Szín-Játékos Szövetség által szervezett vasvári improvizációs fesztivált, melynek döntőjét a hétvégén rendezik meg Gödöllőn.

A Farsangi Rögtönzések Improvizációs Fesztiválját 10. alkalommal hozták tető alá a közelmúltban. A rendezvényt ebben az évben Lengyel Pál emlékének szentelték. A rögtönzésekben idén nyolc csoport próbálta ki magát, érkeztek Körmendről, Vasvárról és Veszprémből résztvevők. A pápai csapatot Janus Norbert, Csukárdi Sándor, Rózsás Hajnalka és Balogh Adrienn képviselte. A verseny hat fordulóból állt, a produkciókat négytagú zsűri bírálta.
- A zsűri leginkább az ötletet díjazta. És természetesen azt, hogy a színházi kompozícióban a rövid ideig tartó felkészülés eredménye mennyire váltja be a hozzá fűzött reményeket. A játékvezető Nagy András László volt, ő dirigálta a feladatokat, és ő döntötte el azt is, hogy hány feladatot kell végrehajtaniuk a csapatoknak. Az előre meghatározott feladatokra körülbelül 5-10 perces felkészülési idő állt rendelkezésre – számolt be az eseményekről Csukárdi Sándor, a Szó és Kép Színpad vezetője.

Rózsás Hajnalka érdeklődésünkre elmondta, hat feladatot kellett teljesíteniük, hogy megkaparinthassák a rangos, ún. Arlecchino-díjat. Énekelve kellett bemutatkozni, eltáncolni egy történetet, feldolgozni egy viccet vagy éppen mondattöredékekből kellett kikerekíteni egy értelmes, lehetőleg humoros sztorit. 
- Nagyon gyorsan kellett cselekedni és gondolkodni minden feladat felkészülésénél. Először kitaláltuk az alapsztorit, aztán megbeszéltük, hogy ki, milyen szerepet vállal benne, és hogy mi legyen a történet végkifejlete, csattanója. Ez megadja a kereteket és ezen belül zajlanak az események a színpadon, élesben. Számunkra a legnagyobb kihívást talán a táncos feladat jelentette. Nem tudtuk előre, hogy milyen zenére kell majd táncolnunk, de kitaláltunk egy történetet, ami egy takarítónőről és egy férfiról szól, aki ott maradt a diszkóban, a bálteremben, a balettóra után, ahhoz mérten, hogy milyen zenére kell majd kibontanunk a történetet. A legtöbb pontot pedig a vicc-előadásra kaptuk – mondta el Rózsás Hajnalka. 

A Szó és Kép Színpad tagja elárulta azt is, nagyon büszkék az első helyezésre, és izgatottan várják a hétvégi megmérettetést. Rózsás Hajnalka kifejtette, csapatuk erőssége az összhangban rejlik. Sikerük titka nem más, mint hogy jól ismerik egymás mozdulatait, egy pillantás is elég ahhoz, hogy egymás tudtára adják: most történni fog valami. Erre mondják azt, hogy igazán egy húron pendülnek. Ennek köszönhetően sikerült elhozni a vasvári Impro Feszkó első helyezését is, az Arlecchino-díjat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!