Női ökumenikus világimanap az evangélikus templomban


2013-03-04 11:40:50  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Női ökumenikus világimanap az evangélikus templomban főképe
A Női Ökumenikus Világimanapon minden évben más-más felekezet tölti be a házigazda szerepét. Városunkban idén a Pápai Evangélikus Egyházközség rendezte meg az eseményt, amelynek az evangélikus templom adott otthont vasárnap délután.

– Pápán nagy hagyománya van a nők imanapjának. Minden negyedik évben kerül sor egy-egy gyülekezetre, így idén a katolikusok, reformátusok és baptisták után az evangélikus egyházközség rendezi az eseményt. Ilyenkor összegyűlünk, és a nők egyházban betöltött szerepéről beszélgetünk. Egy egyházi szertartás keretében megünnepeljük a nők világimanapját, utána pedig sütemény és tea melletti beszélgetésre várjuk a híveket – nyilatkozta hírportálunknak a rendezvény szervezésében oroszlánrészt vállaló Kovács Endre Zoltánné presbiter, a Bóra Katalin Evangélikus Asszonykör vezetője.
Hozzáfűzte, a világimanap célja, hogy erősítse a nők szerepét az egyház életében. – Nemcsak az egyház, hanem a társdalom életében is egyre nagyobb szerepet töltenek be a nők. A családot és az egyházat is szeretnénk erősíteni – emelte ki Kovács Endre Zoltánné.

Az idei világimanap a „Jövevény voltam és befogadtatok” jelmondat köré épült, és mivel ezúttal a francia nők készítették elő az imanapot, Franciaország szolgáltatta az esemény fő témáját.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!