Sakk: Megyei diákolimpia


2013-03-03 21:20:42  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sakk: Megyei diákolimpia főképe
Hétvégén Ajkán rendezték a megyei sakk diákolimpia csapatversenyt, ahonnan nem tértek haza üres kézzel a pápai és Pápa környéki diákok. Az eredményekről Kiss Csaba szakosztályvezető számolt be hírportálunknak.
- Az I - II. korcsoportos lányoknál négy csapat között első helyezett lett a Tarczy Lajos Általános Iskola csapata, (Czemmel Viktória, Tardos Luca, Farkas Dorina és Szolga Larissza) így ők kiharcolták a jogot, hogy részt vegyenek az országos versenyen is, amelyet április végén rendeznek meg Szombathelyen. A III. - IV. korcsoportos lányoknál bronzérmet szerzett az Erkel iskola csapata (Erdélyi Flóra, Erdélyi Felícia és Domonkos Eszter), Eszter egyébként a Pápai SE játékosa és még csak alsó tagozatos, de a szabályok szerint alsósként is indulhatott a nagyobbak között, ráadásul három meccsből három pontot szerzett. Az V. - VI. korcsoportosoknál második helyen végzett a Petőfi Gimnázium alakulata a Szabó Viktória, Englert Georgina Varga Éva összetételben. A fiúknál az egyetlen megyei induló a pápai Türr Gimnázium volt, így ők ellenfél hiányában meg is nyerték a versenyt, ennek értelmében mehetnek az országos versenyre. A csapat tagjai: Tóth Kristóf, Tóth Tímea, Csörnyi Milán és Maródi Péter.
Kiss Csaba hozzátette, a versenyen ott volt még a Munkácsy Iskola, Vaszar és Nemesgörzsöny csapatai is különböző korcsoportokban, de nem végeztek dobogón.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!