Teremíjász verseny


2013-03-03 21:04:28  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Teremíjász verseny főképe
A DELTA Íjászegyesület hagyományos terembajnokságával indult a szezon, a mai napon két világszervezet megmérettetésének adott otthont a Városi Sportcsarnok, ugyanis a FITA és az IFAA is Pápán rendezte meg versenyét, melynek célja a felkészülés mellett az íjászat népszerűsítése valamint a pápai íjászhagyományok ápolása volt. 10 kategóriában, olimpiai, csigás, csigás 3D, csigás vadász, bare-bow, vadászreflex, történelmi, long-bow, gyermek korcsoportban pedig irányzékos és irányzék nélküli versenyt rendeztek gyermek, ifjúsági, felnőtt és mester korosztálynak, összesen 100 résztevőnek. Az ország minden szegletéből érkeztek íjászok Pápára, a mezőnyben a Delta Íjászegyesület tagjainak is szoríthattunk, akik a délelőtt folyamán több érmet is bezsebeltek.
- A FITA szervezetnél 18 méterről lőnek, 40 centiméteres lőlapra, három vesszőt kell ellőni 10 sorozatban, majd ez még egyszer megismétlődik. Az IFAA versenyén öt vesszőt lőnek ki hat sorozatban 18,29 méterről 40 centiméteres lőlapra szintén két fordulóban – ismertette a szabályokat Süle István a rendezőbizottság elnöke. A mai erőpróba jó lezárása a teremidőszaknak, ezután jönnek a terep-, és vadászíjász versenyek, idén két nemzetközi viadal is vár ránk, melyeken szeretnénk jól szerepelni.

Az eredmények hamarosan.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!