Megérdemelt, magabiztos Fradi siker


2013-03-03 19:28:47  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Megérdemelt, magabiztos Fradi siker főképe
Az OTP Bank Liga 18. fordulójában a Lombard Pápa a Ferencvárost látta vendégül a Perutz Stadionban. Az idénnyitóra a csapatok nagy erőkkel készültek, mindkét mester győzelemmel szerette volna venni az első akadályt. A szezon idei első hazai tétmeccse iránt óriási volt az érdeklődés, már a meccs kezdete előtt bő fél órával zsúfolásig megtelt a vendégszektor, így a jeggyel rendelkező vendégszurkolókat a lelátó D szektorában helyezték el, de sok zöld-fehér drukker a családi szektorból is buzdította kedvenceit, a nézőszám meghaladta az 5000 főt, így a hangulatra nem lehetett panasz. A hazaiaknál Rodenbücher eltiltás, Maróti sérülés miatt nem állhatott rendelkezésre, Lagator és Griffiths játékengedélye pedig az utolsó pillanatban mégis megérkezett Pápára, így mindketten ott voltak a keretben, utóbbi kezdett is. A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött, mert elhunyt a Lombard vezetőedzőjének, Zsivóczky Gyulának édesanyja. Az összecsapást a mieink kezdték jobban, kapujuk elé szegezték a Fradit, az első komoly lehetőség a 6. percben alakult ki, ekkor épp az ex-ferencvárosi Tóth Bence ívelte be középre a labdát, Arsic pedig közelről jó ütemben fejelt, Jova azonban hatalmas bravúrral menteni tudott. A kipattanóra Maric érkezett, de kisodródott helyzetből, csak a jobb kapufát találta el. Néhány perccel később megint Jovával pacsiztak a társak, Maric iramodott meg a kapu felé, majd védőjét lerázva lőtt, a zöld-fehér kapus azonban ismét védeni tudott. Ahogy az a futballban lenni szokott, a kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, a vendégek ugyanis első helyzetüket mindjárt gólra is váltották: Böde kapott kitűnő labdát, a menteni igyekvő Nagy Sándorról a labda éppen Jenner elé került, aki 17 méterről kipókhálózta a bal felső sarkot 0–1. Öt perccel később ismét ünnepelhetett a Fradi tábor, egy bal oldali beadás után Aborah elé került a játékszer, aki 12 méterről kapásból a kapuba vágta a labdát 0–2. A 35. percben Besic próbálkozását Szűcs bravúrral ütötte szögletre, ezzel véget is ért az első félidő érdemi része. A Fradi két helyzetből kettőt bevágott, a Lombard azonban pocsékul használta ki helyzeteit. A szünetben gondok akadtak a világítással is, szerencsére ez nem befolyásolta a folytatást. A második játékrészben Griffiths helyett Lagator kapott lehetőséget, aki az 57. percben Maric passzából mindjárt helyzetbe is került, ám a csereember kihagyta a nagy ziccert. A 70. percben Cukic játszotta tisztára magát, és a bal felsőt vette célba, ám szép tekerését Szűcs védeni tudta. Öt perccel a lefújás előtt végleg eldőlt a három pont sorsa, és kialakult a végeredmény is, Jenner beadását közelről Böde bólintotta a kapuba 0–3. A mieink jól kezdtek a télen alaposan megerősödött Ferencváros ellen, ám ma is bebizonyosodott, hogy a helyzeteket büntetlenül nem lehet kihagyni, a 60. perctől kezdve pedig mintha nem is hittek volna abban, hogy van keresnivalójuk ezen a találkozón.

Ricardo Moniz: Nagyon örülünk a megszerzett három pontnak, egy nagyon kellemetlen ellenfelet sikerült legyőznünk. Nagyon fontos volt kapusunk első védése, a gólunk után érezhető volt, hogy kezünkben tartjuk a meccset. 2-0 után sem adta fel a Pápa, ez tiszteletre méltó. Nagyon fontos, hogy az Újpest meccs előtt megszereztük a három pontot,

Zsivóczky Gyula: Az első félidőben kihagytunk egy óriási lehetőséget, amivel a vezetést meg tudtuk volna szerezni, de mint tudjuk, a futballban a ’ha’ és a ’volna’ nem játszik. A kihagyott helyzetek után kaptunk egy elkerülhető gólt, onnantól a Ferencváros játéka dominált, megtettünk mindent az egyenlítésért, ez nem sikerült. Bödét és Jennert az egész mérkőzésen nem tudtuk kontrollálni, az 1-1 elleni játékukat megnyerték, ez döntően befolyásolta a meccset. A második félidőre a fénnyel együtt a hitünk is elment, igaz, hogy megtettünk mindent a szépítésére, ám egy egyéni hibából újabb gólt kaptunk. Gratulálok a Ferencvárosnak, nekünk még sokat kell dolgozni, a következő két mérkőzés pedig eldönti, hogy a bennmaradásért harcolunk, vagy merészebb álmaink is lehetnek.

Lombard Pápa – Ferencváros 0-3 (0-2) Gsz.: Jenner (17.), Aborah (23.), Böde (84.)

Lombard Pápa: Szűcs - Nagy S., Dlusztus, Balogh B. Présinger - Quintero (Szolga 72.) Tajthy, Tóth B.. Griffiths (Lagator 46.) - Arsic (Beliczky 63.), Maric

FTC: Jova - Gyömbér, Besic, Junior Fell, Sváb – Aborah (Hakola 68.), Cukic, Józsi - Jenner (Csilus 90.), Böde, Martinus (Orosz 79.)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!