Nagy meccs lesz – Érkezik a Fradi!


2013-03-02 15:00:42  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nagy meccs lesz – Érkezik a Fradi! főképe
Vasárnap 16:30-tól Magyarország legnépszerűbb klubja, a Ferencváros vendégszerepel a Perutz Stadionban. A tavasz első bajnokiján óriási küzdelemre van kilátás, hiszen a tét is nagy: a hazaiak egy nagy skalp begyűjtésével lendületbe kerülhetnének, míg a vendégek is sikeres tavaszi debütálásban bíznak, és nem mindjárt egy vereséget követően szeretnék fogadni az Újpestet. A Fradinak kiváló a mérlege a Lombard ellen, akik 2012. május 5-én nyertek először és eddig utoljára a Fradi ellen, ráadásul ezt a bravúrt az Albert Flórián Stadionban hajtották végre, emellett kilenc alkalommal a fővárosiak örülhetett. A jelenleg hatodik helyen álló zöld-fehérek a dobogóért szeretnének harcolni tavasszal, a téli időszakban sikerült jelentősen megerősíteni a keretet, csatlakozott a gárdához Quenten Martinus korábbi holland U18-as válogatott labdarúgó, Stanley Aborah Ajax-nevelésű játékos, a 29 esztendős Leonardo, az egykori brazil U20-as válogatott, aki az Ajaxban, a Feyenoordban, a NAC Bredában és a Red Bull Salzburgban futballozott korábban, valamint egy fiatal brazil középső védő, Júnior Fell is. A Lombard játékosmozgásáról folyamatosan beszámoltunk a tél során, Beliczky Gergő épp a Ferencvárostól tette át székhelyét Pápára, a volt újpesti Tajthy Tamás ősszel csak az NB II-ben játszott hat meccsen, a horvát Tino Lagatornak ősszel nem volt csapata, ahogy a korábban a spanyol élvonalbeli Málagában is megforduló, legutóbb a görög Aszterasz Tripoliszban futballozó Orozco sem játszott tétmeccset az elmúlt fél évben. Kölcsönszerződését tölti Pápán Mahir Jasarevic valamint az elefántcsontparti támadó Georges Henri Griffiths, utóbbi azonban játékengedély híján biztosan kihagyja a meccset. Az utolsó pillanatokban Szolga Mátét is sikerült Pápára csábítani, meglátjuk az idénnyitón számít-e rá Zsivóczky-Pandel Gyula, aki korábban éveket futballozott, és dolgozott edzőként a fővárosi klubban.
- Természetesen különleges lesz a mérkőzés, hiszen a Fraditól érkeztem Pápára – nyilatkozta a mester a fradi.hu-nak. Rengeteg fradista kötődésű játékos található a Lombard Pápa keretében, elég, ha csak Szűcs Lajos nevét mondom. Jómagam is futballoztam a klubban, valamint két évig az utánpótlás szekció vezetője voltam. Fontos meccs lesz, de tisztességes, becsületes küzdelemben szeretnénk nyerni. Egy sportember számára mindig a győzelem a legfontosabb. Kiélezett küzdelemre, valamint jó mérkőzésre számítok. Annyit azonban még el akarok mondani, hogy sok sikert kívánok a bajnokságban a Fradinak, remélem, hogy eléri az általa kitűzött célokat. De mindezt természetesen csak hétfőtől kívánom neki.
A Ferencvárossal kapcsolatban napok óta mindenki a jövő heti, Újpest elleni derbit említi, ám Ricardo Moniz óvatosságra int.
- Az első bajnoki meccs mindig nagyon nehéz, teljesen más meccs lesz, mint a Ligakupa találkozó, a pápaiaknál rengeteg olyan játékos van, akinek van ferencvárosi múltja, számukra biztosan presztízs lesz jól szerepelni a Fradi ellen. Fontos, hogy erre a mérkőzésre koncentráljunk, hiszen mindig az előttünk álló feladat a legfontosabb, ha lebecsüljük őket, az veszélyes lehet.

Lombard Pápa – Ferencváros
Perutz Stadion, március 3. 16:30, v.: Farkas Ádám (Kelemen, Varga)


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!