Áradás: Lezárt útszakaszok a kistérségben


2013-03-01 13:07:45  | cikk: mo  | 


A hó gyors olvadása miatt megemelkedett a Rába vízszintje. Polgár Elemér, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pápai üzemmérnökségének vezetője elmondta, délelőtt 11 órakor a csornai üzemmérnökséggel egyetértésben lezárták a Kemenesszentpéter-Vág közötti útszakaszt, mivel az út egy részét a Rába elöntötte, így az közlekedésre alkalmatlan. A terelésre útjelző táblák figyelmeztetnek. Az átkelés a Kenyeri és Rábakecöl közötti hídon lehetséges.

Polgár Elemér tájékoztatott arról is, délután 3-4 óra tájban veszélybe kerülhet a várkeszői strand, azaz a Rába csárda melletti útszakasz. A közútkezelő megtette a szükséges intézkedéseket, így a gépjárművek ezen a szakaszon sem közlekedhetnek. Az autókat egy 12 km-rel hosszabb kerülőútra terelik: Csornát a Pápa-Tét-Árpás-Rábacsanak útvonalon közelíthetik meg a gépjárművek. A pápai üzemmérnökség vezetője elmondta, az árpási Rába-hídra vonatkozóan 40 tonnás súlykorlátozás van érvényben, így az nehéz-gépjárművekkel is megközelíthető. A lezárt útszakaszok közlekedésre nem alkalmasak. Az intézkedés több napig is érvényben lesz – adott tájékoztatást Polgár Elemér.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!