Babakocsiban tolták a lopott fát


2013-02-28 22:26:27  | cikk: HuHa  | 


A helyi polgárőr egyesület vezetőjének közreműködésével került rendőrkézre február 21-én délután az a három egyházaskeszői fiatal, akik egy lakatlan ház melléképületének mennyezetéről lefeszegetett szarufákat lopták el tüzelő gyanánt.
A polgárőr munkából tartott hazafelé, amikor egy falubelitől megtudta, hogy az egyik elhagyatottan álló családi ház udvarán illetéktelenek tartózkodnak. Az ingatlan felé tartva az utcán találkozott három helybéli fiúval, akik egy kék sport babakocsiban léceket toltak. Amikor kérdőre vonta a gyanús személyeket, egyikük kerékpárral elhajtott, a másik kettő viszont elismerte, hogy egy közeli házból hozták el a fadarabokat. A polgárőr vezető a két gyalogost visszatartotta, a bűncselekményről pedig azonnal értesítette telefonon a helyi körzeti megbízottat. Bálint Dezső r. törzsőrmester ugyan nem volt szolgálatban, de a helyszínre sietett, majd tájékoztatta a történtekről a kapitányság ügyeletét.
A rendelkezésre álló adatok szerint a tolvajok a hátsó bejáraton keresztül jutottak be a lakatlanul álló családi ház udvarába, majd egy ottani melléképület mennyezetéről több szarufát is letörték. Egyikük talált egy rozzant babakocsit, azon akarták hazatolni a lopott léceket.
A kiérkező járőrök a visszatartott személyeken túl a biciklivel elmenekülő elkövetőt is elfogták. A Pápai Rendőrkapitányságra előállított 15, 16 és 17 éves fiatalokat a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. Mindannyian beismerő vallomást tettek.

Képek:

nincsenek képek