Döntöttek az idei sporttámogatásokról, 35 millió forint a városi sportegyesületeknek


2013-02-28 16:13:49  | cikk:  | 


Döntöttek az idei sporttámogatásokról, 35 millió forint a városi sportegyesületeknek főképe
A héten döntött a beérkezett sporttámogatási pályázatokról Pápa Város Önkormányzatának humánerőforrás bizottsága, a meghozott döntésről dr. Hermann István bizottsági elnök tartott sajtótájékoztatót a Városházán. Mint ismeretes, a város a tavalyi évhez hasonlóan idén is pályázatot hirdetett a sportegyesületek támogatására – a pályázaton azon városi sportegyesületek vehettek részt, melyek az előző évi támogatásról pontosan, szabályosan elszámoltak. A gazdasági nehézségek ellenére az önkormányzat idén is a tavalyival megegyező összeget, 35 millió forintot különített el a sportegyesületek támogatására.
- A kiírásra 28 pályázat érkezett be – ebből egy érvénytelen volt, kettőt pedig más forrásból fog támogatni a város, így 25 egyesület – 1595 sportoló - támogatásáról döntött a bizottság. Az igényelt összes támogatási összeg 68,35 százalékát tudta teljesíteni az önkormányzat a rendelkezésre álló keretből. A pályázat kiírásával és a támogatások biztosításával az önkormányzat azt jelzi, támogatni kívánja a városban működő sportegyesületeket, és különösen az utánpótlás nevelést tartja fontosnak. Ugyanakkor azt is kiemelten fontosnak tartja, hogy az egyesületek további pályázatokon is sikeresen szerepeljenek, szerezzenek szponzorokat, vagyis a működtetést ne az önkormányzattól várják – mondta el a sajtótájékoztatón dr. Hermann István.
A bizottsági elnök örömét fejezte ki, hogy a labdarúgás, az úszás, a kosárlabda, a kézilabda mellett olyan sportágakat is tudtak támogatni, melyek egyre népszerűbbek és keresettebbek, ilyen például az akrobatikus rock and roll, az íjászat, a lövészet, a tenisz valamint a diáksport egyesületeken keresztül a tömegsport.

A támogatottak listája és a megítélt összegek ITT!

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!