Izgalmas kísérletek az almával


2013-02-28 14:46:56  | cikk: mo  | 


Izgalmas kísérletek az almával  főképe
Izgalmas kísérletek, érdekes mérések, játékos tanulás – így töltötték a tegnap délutánt a munkácsysok. Az iskola ugyanis miniprojektet indított a természettudományos tantárgyak népszerűsítése céljából. A Munkácsy Mihály Általános Iskola nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az utóbbi időben háttérbe szorult természettudományos tantárgyakat: a fizikát, a kémiát, a biológiát, a földrajzot és a technikát megszerettessék a diákokkal. A másfél órás program középpontjában az egészséges életmód egyik legfontosabb tápláléka, az alma állt. Dócziné Turbók Julianna elmondta, a természettudományi munkaközösség szervezésében megvalósuló projektre 5-8. osztályosokat vártak, hiszen ők már tantárgyi keretek között foglalkoztak az alma szervezetre gyakorolt hatásaival. Most előkerültek a kísérletekhez szükséges eszközök: a mikroszkópok, a kémcsövek és sok egyéb műszer, amellyel megmérték – többek között – a reszelt alma vezetőképességét, kétkarú mérleggel vizsgálták az alma tömegét, kiszámolták a sűrűségét, megbizonyosodhattak a gyümölcs kémhatásáról és még számos érdekes kísérletet végeztek közösen a jótékony táplálékkal kapcsolatosan.

Természetesen nemcsak kísérleteket végeztek a tanulók a másfél órás program ideje alatt. A gyerekek önálló prezentációkkal készültek az alma szervezetre gyakorolt hatásairól, játékos feladatokat oldottak meg az interaktív tábla segítségével, a konyhában pedig közösen készítettek el egy igazán ízletes finomságot, a máglyarakást.

A természettudományi munkaközösség vezetője azt hangsúlyozta, a miniprojekt népszerű volt a diákok körében, hiszen közel 50 felső tagozatos tanuló vett részt a programon. Dócziné Turbók Julianna hozzáfűzte, éppen ezért terveik szerint jövőre is megszervezik egy újabb téma előtérbe állítása mellett.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!