Taggyűlés után, megegyezés előtt - közeledtek az álláspontok a Pápai Húsról


2013-02-27 20:36:06  | cikk: HuHa  | 


Taggyűlés után, megegyezés előtt - közeledtek az álláspontok a Pápai Húsról főképe
 Nem született megegyezés, de közeledtek az álláspontok a Pápai Hús 1913 Kft. törzstőke emelésével kapcsolatban, a gyár ma délutáni taggyűlésén. A taggyűlés összehívását Áldozó Tamás polgármester kezdeményezte, a tárgyalások eredményéről kora esti sajtótájékoztatóján számolt be.
-A taggyűlés kiemelt napirendi pontja a törzstőke emelés volt. Azt el kell mondani, hogy a taggyűlés időpontjáig a többségi üzletrész tulajdonosaival, a Nyugat-Agro Kft-vel és a Dedeko Kft-vel nem jött létre az a megállapodás, melynek eredményeképpen ők megszavazták volna a törzstőke emelést a mai taggyűlésen, így ezt a napirendi pontot elhalasztottuk. Ugyanakkor a taggyűlést megelőző tárgyalásokból úgy tűnik, a korábban egymástól távol lévő álláspontok közeledtek egymáshoz. Most az látszik, hogy a Pápai Hús 1913 Kft. azon taggyűlésére, ami a törzstőke emeléséről hivatott dönteni, március közepéig mindenképpen sor kerül. Március 14-ére az önkormányzat többségi tulajdonosa lesz ennek a kft-nek és meg fog születni a döntés a törzstőke emeléséről – közölte a városvezető. Addigra megállapodás születik az önkormányzat és a Nyugat-Agro, valamint a Dedeko Kft. között arról, hogy a város megvásárolja ezeknek a kft-knek az üzletrészeit, így a társaságon belül az üzletrészeket az önkormányzat fogja képviselni nagyon magas arányban, néhány százalék erejéig pedig a Pápai Víz- és Csatornamű Zrt. Vagyis a Pápai Hús 1913 Kft. március közepétől tulajdonképpen teljes egészében az önkormányzat tulajdonába kerül – magyarázta Áldozó Tamás.
Az egyezség várhatóan napokon belül megszületik, ezt követően a Nyugat-Agro Kft-nek és a Dedeko Kft-nek ezt szabályosan – 14 napra összehívott - közgyűlésen el kell fogadtatniuk, ott a cég képviseletére jogosultak megkapják a felhatalmazást arra, hogy a Pápai Hús taggyűlésén képviseljék ezt az álláspontot.
-Én azt vállaltam, ha megszületik az egyezség, azt akár egy napon belül a képviselő-testület elé terjesztem jóváhagyásra – mondta el a polgármester, hozzátéve, a képviselők eddig is átérezték a Pápai Hússal kapcsolatos felelősséget és a jövőben is erre lehet számítani.
Újságírói kérdésre elmondta, a mai tárgyaláson oly módon közeledtek az álláspontok, hogy az önkormányzat elfogadta az üzletrészek megvásárlását, a másik felek pedig elfogadták azt, hogy az üzletrészek megvásárlása során nem a szerződés aláírásakor történik meg a vételár  kifizetése, hanem több évre elosztott részletekben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!