Változatlan maradt a nyugdíjas egyesület vezetősége


2013-02-26 22:36:36  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Változatlan maradt a nyugdíjas egyesület vezetősége főképe
Nem történt személyi változás a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének vezetésében: a ma délután tartott tisztújító közgyűlésen továbbra is bizalmat szavaztak a város legnagyobb civil szervezetét irányító vezetőségi tagoknak.
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében tartott rendezvényen Baán Éva, a nyugdíjas egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd a közérdekű információk után Puskásné Tófeji Valéria egyesületi tag előadta a mostani alkalomra írt költeményét.

Az eseményen az egybegyűltek meghallgatták a szervezet 2012-es évéről szóló elnöki értékelést is. Baán Éva az előző esztendőt mozgalmasnak, tartalmasnak nevezte, egyúttal köszönetet mondott a tagoknak, akik saját maguk, illetve a közösség érdekében mindannyian pozitívan, nyitottan és nagyon aktívan vettek részt az egyesület életében.
Mint mondta, tavaly is számos nagysikerű rendezvényt bonyolítottak le, ilyen volt például a nyugdíjas nőnap, majális és karácsony, továbbá az idősek világnapja. Emellett előadásokat szerveztek egészségügyi, szociális, társadalmi, vagy éppen a nyugdíjrendszerrel kapcsolatos témakörökben. Tartottak rendőrségi tájékoztatókat, könyvbemutatókat, valamint kirándulások és tartalmas szabadidős programok is színesítették az éves programjukat.
– Egy ennyire mozgalmas életet élő egyesület tagjaként szinte észre sem lehet venni, ahogy elrepül az egész év. Persze egy pillanatig sem ülünk a babérjainkon, hiszen mindig van valami teendő. Azért is nagyszerűek az ilyen közösségek, mert feledtetni tudják a mindennapok gondját, baját. Több hasonló egyesületre lenne szükség a mai rohanó világban. Mindenkire és mindenre odafigyelünk. Meghallgatjuk, összegyűjtjük és orvosoljuk a tagjaink kisebb-nagyobb problémáit – nyilatkozta hírportálunknak Baán Éva.

A közgyűlésen – amelyen részt vett Unger Tamás, Pápa alpolgármestere is – módosították a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének alapszabályát, így a korábbi két év helyett immár négy esztendőre szól a szervezet vezetőségi tagjaink megbízatása. Ezzel kapcsolatban Baán Éva kiemelte, négy éves mandátummal sokkal jobban lehet hosszú távra tervezni, építkezni.

A nyugdíjas egyesület március 9-én, szombaton 14 órától nőnapi ünnepséget tart a Tarczy Lajos Általános Iskola aulájában. A rendezvényen a szervezet amatőr művészeti csoportjai mellett többek között fellép a népszerű tangóharmonikás, Rugli Béla is.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!