Ragaszkodnak az orvosi rendelőhöz Borsosgyőrön - ülésezett a testület


2013-02-26 17:57:01  | cikk: mo  | 


Ragaszkodnak az orvosi rendelőhöz Borsosgyőrön - ülésezett a testület főképe
Megtartotta soron következő testületi ülését Borsosgyőri Városrész Önkormányzata. A Máté István elnök vezette ülésen elhangzott, Bereczky Nóra lemondott képviselői mandátumáról, mivel kinevezték a Devecseri Járási Hivatal élére. A képviselők, Tóth József és Varga Zoltánné, valamint Máté István elnök véleményezték Pápa Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendelettervezetét az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről. A 2013. évi költségvetést a jogszabályoknak megfelelően tervezték – fogalmazott szóbeli kiegészítésében Nagy Zsolt gazdasági osztályvezető. A főösszeg az előző évekhez képest jelentősen csökkent, erre az évre 9,7 milliárd forint. Nagy Zsolt elmondta, a költségvetés egyensúlya tartható, az előírt feladatok biztosítottak, létszámleépítés nem tervezett.

A testület tárgyalt Pápa Város Önkormányzata és Borsosgyőri Városrész Önkormányzata 2013. évi munkatervéről is. A borsosgyőri testület négy beszámolót kíván meghallgatni az idei évben: sorrendben az egészségügyi alapellátásról, a Városgondnokság, valamint a temetkezési vállalkozó munkájáról és a civil szervezetek, azaz a sportegyesületek és a nyugdíjas egyesület tevékenységéről. A borsosgyőri testületi ülésen a képviselők megszavazták a sportpálya és az öltöző fejlesztésére vonatkozó pályázat benyújtását. A Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt pályázat benyújtási határideje március 8-a. A fejlesztés a sportpálya és az épület felújítását célozza meg. A pályázat benyújtásáról a csütörtöki testületi ülésen dönt Pápa Város Képviselő-testülete.

Nagy felháborodást keltett a településrészen a Borsosgyőri út 23. szám alatt található orvosi rendelő megszüntetésére vonatkozó határozati javaslat. Máté István elmondta, Pápa város egészségügyi alapellátási körzeteinek alakulását a testület rendeletben szabályozza, mely nem tartalmazta és jelenben sem tartalmazza a borsosgyőri orvosi rendelőt. Ennek ellenére Borsosgyőri Városrész Önkormányzatának elnöke, a képviselők és a helyi lakosok ragaszkodnak a helyben működő orvosi ellátáshoz.
A borsosgyőri orvosi rendelő megszüntetéséről született döntés kapcsán dr. Duga Erika kistérségi tisztifőorvos elmondta, már 2008-ban hivatalos dokumentum készült arról, hogy a településrész rendelője rendkívül rossz állapotban van, a jogszabályi előírásoknak és a szakmai minimumfeltételeknek megfelelően átalakítani nem lehet, ez indokolja megszüntetését. A tisztifőorvos hozzátette, munkatársai legutóbb 2012. májusában tartottak helyszíni szemlét, melynek alkalmával ugyanazokat az állapotokat voltak kénytelenek rögzíteni, mint öt évvel ezelőtt.
Az orvosi rendelővel kapcsolatos határozati javaslatot a testület három nem szavazattal elutasította. Máté István az ülésen indítványozta, hogy dr. Áldozó Tamás polgármester hatáskörében járjon el, és közösen keressenek megoldást a problémára. Az indítványt a borsosgyőri testület három igen szavazat mellett támogatta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!