Biztatóan alakul a mozi jövője - Áldozó Tamás megtekintette a munkafolyamatokat


2013-02-26 14:40:36  | cikk: mo  | 


Biztatóan alakul a mozi jövője - Áldozó Tamás megtekintette a munkafolyamatokat   főképe
Hosszú idő után újra megnyitja kapuit a pápai mozi. A városközpont funkcióbővítő rehabilitációját célzó pályázat keretében 2011. májusában vették át a kivitelezők a munkaterületet a mozi épületében. Az előtér és a homlokzat rekonstrukciója a nem várt pótmunkák miatt elhúzódott. A pápaiak lassan két éve kíváncsian várják, mikor vehetik birtokba szeretett filmszínházukat. Erre már nem kell sokat várni, néhány nap és megkezdődnek a vetítések.

Az üzemeltető által vállalt felújítási és esztétikai munkálatok gőzerővel zajlanak az épületben. A célegyenesben a munkafolyamatokat dr. Áldozó Tamás is megtekintette. A polgármester hangsúlyozta, a belváros rehabilitációja újabb lépést tett a befejezés felé: a Városháza után most a mozit vehetik birtokba a pápaiak.
- Úgy érzem, nagyon szépen alakul ez a történet. Megérte erre az épületre pénzt költeni ebben a konstrukcióban, hiszen akadt olyan vállalkozó, aki nem is akármilyen programokkal és elszántsággal kezd neki a mozi üzemeltetésének – fogalmazott a polgármester.

Áldozó Tamás elmondta azt is, nem vitás, hogy a korábbi üzemeltetés mellett nem lehetett újraindítani a mozit. Az alacsony látogatottság oka a technikai berendezésekben és a nem megfelelő filmválasztékban rejlett. A kívül-belül megújuló moziban ma már korszerű, modern technikai berendezések, országos filmpremierek és 3D-s vetítések várják a mozirajongókat.
- Bár sok változás ment végbe itt a moziban, de karakterét tekintve ugyanaz, mint amibe gyermekkorunkban jártunk. Bizonyára sokan lesznek olyanok, akik újra eljönnek a filmszínházba és nosztalgiával feltöltődve fogják megtekinteni az új filmeket – jegyezte meg a polgármester.

Micsik Zoltán érdeklődésünkre elmondta, a fűtési és villanyszerelési munkálatokat már befejezték a szakemberek. A speciális vetítővászon ma délután a helyére kerül, a technikai berendezéseket a napokban beüzemelik. A teremakusztika javítása céljából szőnyeggel borították be a színpad előtti területet, a nézőtér két oldalát és az erkélyt is. A hangminőség javítása érdekében függönyöket szerelnek fel az oldalfalakra, a látványt és a vetített kép minőségét pedig a színpad fekete festése emeli. A festési és esztétikai munkálatok tehát gőzerővel folynak, hogy március 2-ától estéről estére pápaiak százai élvezhessék a mozizás különleges élményét a városban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!