A vízért gyalogoltak a Weöres iskolások


2013-02-25 20:30:35  | cikk: Babos Petra  | 


A vízért gyalogoltak a Weöres iskolások főképe
A Weöres Sándor Általános Iskola az ökoiskolai programjukhoz kapcsolódóan idén is megünnepli a Víz világnapját, felhívva a gyerekek és a szülők figyelmét a víz fontosságára.
Ennek keretében néhány lelkes, kitartó diák, szülő és tanár az elmúlt szombaton hóesésben, hidegben kisétált a közelben lévő Tapolca-forráshoz.
- Az interneten bukkantunk egy pályázatra, Gyalogolj a vízért címmel, amely felhívja a figyelmet az idei évre, ugyanis 2013, a Vízi Együttműködés Nemzetközi éve. Együttműködnek a vízügyi szakemberek, amikor gátakat tép a víz, együttműködnek vízmérnökök, hogy iható vizünk legyen, és akár mi, otthon a családban, hogy ne pazaroljuk a vizet. Sok gyermek és felnőtt a világban hosszú utat tesz meg nap, mint nap, hogy tiszta ivóvízhez jusson. A pályázat lényege az, hogy mi is átérezzük legalább egy kis időre, amit ők, érezzünk együtt másokkal és gondoljunk azokra, akiknek nehezebb sors jutott - mondta Pulay Róbertné igazgatóhelyettes.
- A pályázat kapcsán február 23-án gyerekek, szülők, tanárok együtt indultunk a Tapolca-forráshoz egyenként 6 üres palackkal, hogy megtöltsük azokat és hazahozzuk. Mindeközben a gyerekek végigkövethették a Tapolca patak útjának néhány szakaszát, megismerték a forrás történetét, beszélgettünk a régi malmokról, a víz fontosságáról, védelméről, valamint rövid interjúkat is készítettünk a járókelőkkel. Hazafelé pedig igencsak éreztük vállunkon a „víz súlyát”, ami nem volt könnyű. A tele palackokat cipelve sokszor eszünkbe jutottak a minden nap vizet hordó embertársaink. A feladat ezzel még nem ért véget, mert a pályázat beadásához el kell készíteni a megtett útról egy térképet, beszámolót kell írni a tapasztalatokról, be kell számolni arról, hogy mire elég a 6 liter víz, és fotókkal, videókkal illusztrálni kell a túránkat - tette hozzá az igazgatóhelyettes.
A gyerekek és a felnőttek is a nap végére egyaránt elfáradtak, de elmondásaik szerint nagyon élvezték a túrát, ami egyáltalán nem volt könnyű.
A pályázatot az iskolának március 11-ig kell benyújtania.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!