Hétmérföldes mesevetélkedő a Weöresben


2013-02-25 20:28:42  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Hétmérföldes mesevetélkedő a Weöresben főképe
A Weöres Sándor Általános Iskolában már több éve hagyomány, hogy a „7mérföldes csizmában heted7hatáon át” című országos mesevetélkedő területi, vagyis 3. fordulójának az intézmény ad otthont. Így történt ez idén is, amikor is összesen tizenhárom, négy-négy fős csapatban versengtek a diákok az intézmény ebédlőjében.
- Az idei megmérettetésre a Tarczyból, a Katolikusból és a Weöresből érkeztek csapatok.  A Gárdonyi Év kapcsán Gárdonyi Gézára emlékezünk, aki 90 éve halt meg. A gyerekek már korábban központilag megkapták a meséket, szám szerint tizenkettőt, amelyeket kívülről kell ismerniük. A mai fordulón ezekről a mesékről kell számot adniuk a tanulóknak különböző vidám, tréfás feladatok segítségével. Az alsó tagozatosokból álló csapatok hét feladatot kaptak, melyben igaz-hamis játékok, keresztrejtvény, villámkérdések és szereplőválogatás szerepelt. A versenyt Váminé Molnár Emma gyermekkönyvtáros vezette le.
A feladatokat a felkészítő tanárokból álló zsűri bírálta el.
A legjobb hat csapat továbbjutott a veszprémi megyei elődöntőre, amelyre újabb négy mesét kell megtanulniuk a gyerekeknek, s melyet majd márciusban rendeznek meg.

Képek:

Továbbjutottak:

1. A négy muskétás 4.a Weöres Sándor Ált. Iskola Felkészítő: Véseiné Kárpáti Ágota
2. Mesevár 4.a Szent István Római Katolikus Ált. Iskola Felkészítő: Mészárosné Pap Katalin
3. A 4 mesebeli lány 4.e Tarczy Lajos Ált. Iskola Felkészítő: Cserneczkyné Kapa Nikolett
4. Alvin és a mókusok 4.e Tarczy Lajos Ált. Iskola Felkészítő: Cserneczkyné Kapa Nikolett
Rock and roll 3.e Tarczy Lajos Ált. Iskola Felkészítő: Nagyné Mayer Ágota
6. Aranypatájú kiscsikók 4.e Tarczy Lajos Ált. Iskola Felkészítő: Cserneczkyné Kapa Nikolett

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!