Egyhangú döntések születtek a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás tanácsülésén


2013-02-25 15:17:17  | cikk: pt  | fotó: archív  | 


Egyhangú döntések születtek a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás tanácsülésén főképe
Februári újabb, immár határozatképes tanácsülésén az összes napirendi pontot egyhangú döntéssel fogadta el a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás (PTKT) Társulási Tanácsa – tájékoztatta hírportálunkat Kunszt Szabolcs, a PTKT elnöke.
A régi-új Városháza nagytermében tartott tanácskozáson határoztak a társulás 2013. évi költségvetéséről, melynek fő összege 168 millió forint, és amit szervezeti működésre fordítanak. Kunszt Szabolcstól megtudtuk, ez az összeg lefedi a PTKT egész évi működését, így pénzmaradvánnyal nem számolnak.
– Idén a korábbiaknál kevesebb forrásból gazdálkodhatunk, mivel 2013-ban megszűnt a többcélú kistérségi társulások munkaszervezetre jutó támogatása. Viszont jelentős pénzmaradvánnyal rendelkezünk a 2012-es esztendőről, ez közel 15 millió forint – közölte a társulás elnöke.
Idén alacsonyabb összeget, lakosonként 40 forintot kell a társuláshoz tartozó településeknek a közös kasszába befizetni – ez átlagosan 30-40 ezer forintot jelent.
Emellett a tervezettnél ugyancsak alacsonyabb a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás által biztosított házi segítségnyújtás térítési díja, ami az idei évre óránként 260 forintban lett megállapítva. – A koncepcióban még 350 forinttal számoltunk, viszont a központi költségvetés megemelte a házi segítségnyújtás normatíváját, tekintettel arra, hogy inkább az otthon közeli ellátást preferálja a bentlakásos ellátással szemben – jegyezte meg Kunszt Szabolcs. Hozzátette, a települések többsége igénybe veszi ezt a szolgáltatást.
A tanácsülésen a társulási tagok megerősítették a Járási Védelmi Bizottságba delegált tag személyét, aki Marics Lajos, Nagydém polgármestere.

Képek:

nincsenek képek


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!