Bosszantó vereséget szenvedett a Bakonyerdő Pápa


2013-02-24 15:47:00  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Bosszantó vereséget szenvedett a Bakonyerdő Pápa főképe
Az NB II-es kézilabda bajnokság 12. fordulójában a Bakonyerdő Elmax Vasas SE a tabella 4. helyén álló Mórt látta vendégül a Városi Sportcsarnokban. Ősszel a pápaiak ponttal tértek haza Mórról (29-29), hazai közönség előtt pedig győzelemmel szerették volna indítani a tavaszt. Az első öt percben csak tapogatóztak a csapatok, leszámítva az ex-pápai Monostori gyors kétperces kiállítását (31. másodperc), az ebből szerzett hétméterest értékesítve sokáig 1-0 volt az eredmény a hazaiak javára. A félidő közepén azonban érthetetlen technikai hibák sorozatával 5-9 állt a kijelzőn. Az időkérés után sikerült visszakapaszkodnunk, a feljavult védekezésnek köszönhetően gyorsindításból Róth, illetve Kapcsándi Kristóf volt eredményes, a félidőben 11-12 állt az eredményjelzőn. A második játékrész közepén 15-15-nél még mutatkozott esély a két pont megszerzésére, ám ekkor két erősen vitatható időleges kiállítás a hazaiaknál már megoldhatatlan feladatnak bizonyult, a vendégek öt góllal jobbnak bizonyultak.

Kapcsándi Zsolt: A szezon eleji forma látszott még a csapaton, ám bizakodásra adhat okot, hogy sokat gyorsult a játékunk, csupán az a bizonyos utolsó passz hiányzott minden figurából. Lerohanásból több sikeres akciót is vezettünk, ami az elmúlt hetek munkájának is köszönhető. Lakos Csaba csapatkapitány jelenléte hiányzott a fegyelmezettségünket illetően, bár helyettese, Róth Gábor a pályán jól teljesített. Kondor János visszatérése a védekezésbe nagy fegyvertény, hatékonyan segítette a csapat munkáját. Csalódottak lehetünk az elvesztett két pont miatt, ám a játékosok egyénileg sokat fejlődtek, de ezt a mai napon nem sikerült csapatmunkába kovácsolni. Bizakodóak vagyunk a további mérkőzéseket illetően, idegenben kell javítanunk vasárnap, sajnálom, hogy a most is lelkes, és egyre nagyobb számú közönségünket nem tudtuk kiszolgálni.

Bakonyerdő Pápa – Móri KSC 20-25 (11-12)

Gólszerzők:
Róth Gábor 8
Szakács Dániel 4
Kapcsándi Kristóf 4
Reizinger Szabolcs 3
Harcos Bertalan 1

Kiállítások: 18 illetve 14 perc
Hétméteresek 4/3 illetve 2/1

A juniorok éremesélyeshez méltóan kezdtek (4-0), jó védekezésüknek köszönhetően sok lerohanást tudtak vezetni, figuráikból rendszerint gól született. A második félidőben a fiatalok is lehetőséget kaptak, akik éltek is vele, szép gólokat szereztek a szenvedő móri fiatalok ellen.

Bakonyerdő Pápa – Móri KSC 32-20 (20-10)

Kapcsándi Zsolt: A másik csapatommal ellentétben itt minden összejött, minden tökéletesen alakult, játékosaim fegyelmezetten tették a dolgukat, minden dicséretet megérdemelnek. figuráink kiválóan kivitelezettek, mostanra jól begyakoroltak, minden játékhelyzetre van megoldásunk. A második félidőben már a fiataloké volt a főszerep, akik derekasan helyt álltak, szép gólokat szereztek, nekik hála tudtam pihentetni a kulcsjátékosaimat, akik szintén kiváló formát mutattak. Ami nagyon fontos, a végén volt a legnagyobb a különbség, ami mutatja, hogy nem engedtünk le a második játékrészben sem, felőröltük ellenfelünket. Nem esünk az őszi hibánkba, nem értékeljük túl a sikereinket, ebben (is) nagyot fejlődtünk a télen. Mentálisan most nagyon erősek voltunk, ezt a formát szeretnénk átvinni a többi mérkőzésünkre. Bár még nem vagyunk tökéletesek, szemmel látható a fejlődésünk.

Gólszerzők:
Bors Patrik 10
Kapcsándi Kristóf 7
Bors Martin 4
Nagy Kristóf 2
Fébert Levente 2
Kiss Márton Titusz 2
Stall Levente 2
Varga Dániel 1
Török Bálint 1
Ábrahám Máté 1

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!