A Tűzoltóság nyerte idén a Télutó Kupát


2013-02-23 19:43:29  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


A Tűzoltóság nyerte idén a Télutó Kupát főképe
18. alkalommal rendezték meg a városban működő közszolgálati szférában dolgozók számára a Télutó Kupa Labdarúgó Teremtornát. Idén nyolc csapat nevezett a tornára, melyeket két négyes csoportba sorsoltak, ahonnan a legjobb négy gárda kerülhetett az elődöntőbe. Idén a szervezők változtattak a nevezési feltételeken, ugyanis az idei tornán csak az 1983-ban és az előtt születettek vehettek részt, csapatonként két fő fiatalabb játékos játszhatott, valamint a megyei I. osztályban és magasabb osztályban szereplő nagypályás játékosok nem kerülhettek be a csapatba. Az A csoportban a Pápai Pénzügyőrök, az amerikai katonák alkotta SAC Team, a Pápai Rendőrkapitányság, valamint a helyi média képviselőiből és a városi testnevelő tanárokból álló TV Torna gárdája küzdött meg egymással. Utóbbi gárdának sikerültek legjobban a csoportmeccsek, mindhárom mérkőzésüket megnyerték, így készülhettek az elődöntőkre, a csoportból második helyen a Pénzügyőrök jutottak tovább. A B csoportba a legutóbbi öt kiírás bajnoka, a favorit Bázisrepülőtér, a Pápai Polgármesteri Hivatal, a Tűzoltóság és a MÁV Pápai Állomásfőnöksége került. A körmérkőzések során nem született meglepetés, a Tűzoltóság jobb gólkülönbségének köszönhetően végzett az élen a katonák előtt. A legjobb négy között nem kis meglepetésre a média-testnevelő csapat Horváth Imre találatával legyőzte a rekordbajnokot, ezzel eldőlt, hogy idén új győztest avatnak. A tűzoltók simán, 4-1-re hozták az elődöntőt, így készülhettek a fináléra. A bronzmeccset a Bázisrepülőtér 2-1-re behúzta, így nem maradt érem nélkül Kálmán István csapata. A döntő nagy küzdelmet hozott, melyen elég korán a tűzoltók szerezték meg a vezetést, ám két perccel a lefújás előtt Tóth Ferenc egyenlített, a hátralévő időben gól pedig nem született, így büntetőrúgások következtek. A heteseknél a tűzoltók nem hibáztak, ellenfelük is csak egyszer, ám ez pont elég volt ahhoz, hogy tavalyi második helye után idén tornagyőzelmet ünnepelhessenek a játékosok.
- Régóta vártunk már erre az első helyre, kiválóan szerepelt a csapat - mondta el az eredményhirdetés után Horváth Sándor tűzoltóparancsnok. Érezhető volt, hogy heti több alkalommal sportolnak a játékosok, minden mérkőzéssel elégedett voltam, a döntő volt talán a legnívósabb, a csapatból ki tudnám emelni Nagy Norbertet és Hegedüs Róbertet, valamint kapusunkat, Baki Györgyöt, aki nem érdemtelenül lett a legjobb kapus.

Eredmények:
TV Torna – Pénzügyőr 2-1
SAC Team – Rendőrség 1-0
MÁV – Tűzoltóság 1-2
Bázisrepülőtér – Polgármesteri Hivatal 1-0
Rendőrség - TV Torna 0-2
SAC Team – Pénzügyőr 2-5
Polgármesteri Hivatal – MÁV 2-3
Bázisrepülőtér  - Tűzoltóság 0-0
Pénzügyőr – Rendőrség 6-2
TV Torna - SAC Team 4-3
Tűzoltóság - Polgármesteri Hivatal 4-0
MÁV – Bázisrepülőtér 1-3

Elődöntők:
TV Torna – Bázisrepülőtér 1-0
Tűzoltóság – Pénzügyőr 4-1

III. helyért: Bázisrepülőtér – Pénzügyőr 2-1

I. helyért: TV Torna – Tűzoltóság 1-1 (b.: 2-3)

A torna legjobb kapusának Baki Györgyöt (Tűzoltóság) választották, a gólkirály Vajda Sándor (Pénzügyőr) lett, a legjobb játékos megtisztelő címét Szalai Gábor (TV Torna) vihette haza.

Végeredmény:
1. Tűzoltóság
2. TV Torna
3. Bázisrepülőtér
4. Pénzügyőr
5. MÁV
6. SAC Team
7. Polgármesteri Hivatal
8. Rendőrség

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!