Megkezdődött az ovisuli az evangélikus iskolában


2013-02-23 16:20:34  | cikk: mo  | 


Megkezdődött az ovisuli az evangélikus iskolában főképe
Sok óvodás gyermek gyűlt ma össze a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola első ovisulis foglalkozására. A gyerekeket és szüleiket Szücs Gábor köszöntötte. Az igazgató bemutatta az iskolát, majd tájékoztatott a leendő elsősök számára legfontosabb tudnivalókról. Az induló elsős osztályok tanítója Cserné Szilágyi Erzsébet és Samuné Jámbor Anikó lesznek, mindketten régóta tanítanak az intézményben, rendkívül jól ismerik az iskolát, annak minden jellegzetességével, nehézségével és szépségével együtt.

Szücs Gábor hangsúlyozta, továbbra is folytatják az emelt szintű angol nyelvoktatást, amely első osztályban megkezdődik a gyerekeknek, szakköri keretek között. Felső tagozatban pedig már heti négy angol órán vehetnek részt a diákok. Az igazgató elmondta, szoros az együttműködés a Pápai Református Kollégium Gimnáziumával. Ez azt jelenti, hogy az evangélikus iskolába járó tanulók számos programban, projektben vehetnek részt, amelyet a református gimnázium kínál, betekintve az iskola szellemi életébe.
- Jó a mi gyerekeinknek, mert általános iskolásként bekapcsolódhatnak egy nagyobb intézmény szellemi életébe, de jó a gimnáziumnak is, mert ezek a gyerekek, akik megismerik a református gimnázium életét, majd nagy reménységgel ott folytatják tanulmányaikat. Megvalósul az evangélikus és református egyház összefogása, hiszen a diákok egészen kisgyermek koruktól érettségiig egyházi nevelésben részesülnek – fogalmazott az evangélikus iskola igazgatója. 

Szücs Gábor kiemelte azt is, nagy örömmel várják a jövő vasárnapot, hiszen március 3-án, a diák-istentisztelet után lesz az alapkőletétel, amely a négy új tanterem kivitelezési munkálatainak kezdetét jelzi. A bővítést a következő tanévre be is fejezik – tudtuk meg az igazgatótól.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!