A tetteidnek következménye van... - A Forrás Színház előadása


2013-02-21 21:48:29  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A tetteidnek következménye van... - A Forrás Színház előadása főképe
Ismét egy nagyszerű, igazán elgondolkodtató darabot mutatott be a diákközönségnek tegnap és ma a Forrás Színház hat kiváló színésze, Kövek címmel a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében. A zenés tan-játék egy krimi feldolgozása, ami a kamaszokról szól, természetesen kamaszoknak a Forrás Színház és a Soproni Petőfi Színház koprodukciójában.  A darab kapcsán Molnár Anikó rendező elmondta, a Kövek című tan-játékot a múlt héten mutatták be először a nagyközönség előtt, a mai előadás volt a hatodik.
- A darab 13-15 éves kamasz fiúkról szól, akiket öten játszunk, a hatodik tag a börtönőr. A gyerekek gyakran találkoznak a felelősség kérdésével, erre szeretnénk kicsit megtanítani őket, hogy bizony a tetteinkért vállalni kell a következményeket, ezért felelősségteljesen kell gondolkodni. Ez sajnos egyik fülükön ki, másikon be. Ezért mi azt szeretnénk az előadás kapcsán, hogy élményszerűen találkozzanak ezzel a komoly kérdéssel. Egy megtörtént esetet adunk elő a gyerekek, a mai kamaszok nyelvén. A történet a fiatalkorúak börtönében játszódik, ahol felidézzük, miért került oda az a két fiú, akikről szól a kerettörténet. A sztori két unatkozó fiúról szól, akik céltalanul kallódnak a világban, s úgy döntenek, hogy hülyeségből köveket dobálnak egy felüljáróról az autókra. Az egyik kő el is talál egy autót, aminek betörik a szélvédője és a vezető mellkasába fúródik a kő, s azonnal meghal. A csínytevés súlyos következményekkel jár. Az előadás azt dolgozza fel, hogy hogyan tudnak ezen túllépni, egyáltalán túl tudnak-e, s hogy fogadja el őket a társadalom, elítéli-e őket a bíró, vagy megmenekülnek-e. Ezt a kérdést nyitva is hagyjuk a néző előtt, erre mindenki maga dönti el a választ.
A közel egy órás előadás végére a nézőtéren helyet foglalók között volt olyan, akinek arca ijedtséget tükrözött, volt, akin látszott, hogy elgondolkodott, de volt olyan diák is, aki elsírta magát a látottak alapján. Nehéz volt tehát eldönteni, hogy a srácok tényleg bűnösek-e, vagy csupán még gyerekek és nem tudták mit is tesznek valójában…
A Bocsor-bérlet soron következő előadása áprilisban lesz majd.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!