Around the world - Angol előadás a Petőfiben


2013-02-21 21:28:10  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Around the world - Angol előadás a Petőfiben főképe
A Petőfi Sándor Gimnáziumban két évvel ezelőtt indították útjára az Around the world (Világkörül) című programsorozatot, melynek célja az iskolában tanuló külföldi diákok bemutatkozása, s hazájuk megismertetése. A programot az intézmény angol nyelvi munkaközössége indította el.  A mai napon az intézményben tanuló thai lány, Ploy Suebpa (11.B ) és a román fiú, Andrei Gavrila (10.B) előadásával folytatódott a nagy népszerűségnek örvendő sorozat.
Bognár Anita, a munkaközösség vezetője elmondta, a két külföldi diák nagy örömmel vállalta el a bemutatkozást, természetesen angol nyelven. A tanulók színes fotókkal ellátott prezentációkkal mutatták be saját országukat, kultúrájukat, országaik földrajzát, gasztronómiáját az érdeklődő petőfis tanulóknak.
- A program nagyban elősegíti a magyar diákok angol nyelvi fejlődését, hiszen angolul zajlik az előadás. A rendkívül érdekes előadások elsősorban a nyelvi tagozaton tanulóknak, valamint a kéttannyelvű tagozat két osztályainak szólnak - mondta a tanárnő.
Végül Bognár Anita hozzátette még, az iskola kéttannyelvű gimnáziumként igyekszik sok új programot szervezni. Második éve indították el a levelezős versenyt, melynek a témája ezúttal Amerika. Hagyományteremtő szándékkal szervezik meg idén áprilisban az angol szépkiejtési versenyt. Az intézményben tanuló diákoknak ebben a tanévben is lehetőségük nyílik angol nyelvterületre kirándulni, ezúttal Skócia gyönyörű vidékére látogathatnak el tavasszal a tanulók.
A 18 éves Ploy hírportálunk kérésére magyarul mutatkozott be, s elmondta, szeptember óta van Magyarországon az AFS Nemzetközi Csereprogram révén. Ploy előadásában kitért a thai uralkodóra, az újévre, ünnepekre, szokásokra, a közlekedésre és a vízfesztiválra.
- Nagyon, nagyon szeretek itt lenni, kedvesek és barátságosak a tanáraim, az itteni szüleim is. Boldog vagyok itt Pápán, s magyar családommal jelenleg Adásztevelen élek. Sok új barátom van, akikkel gyakran elmegyek bulizni, énekelni és szórakozni. Tanulok magyarul is, sokat segítenek ebben a barátaim. Kedvenc ételem a tojásos lecsó és imádom a sütiket - mesélte mosolyogva a fiatal lány.
Andrei - aki szintén jól érzi magát iskolájában - először országa tájegységeiről, nagyobb városairól, valamint Románia kulturális vonzerejéről mesélt a kíváncsi diákoknak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!