Az időseket fenyegető veszélyekről a Honvéd Bajtársi Klubban


2013-02-21 16:46:35  | cikk: mo  | 


Az időseket fenyegető veszélyekről a Honvéd Bajtársi Klubban főképe
Ebben az évben gazdag programtervet állított össze a pápai Honvéd Bajtársi Klub tagjai számára. Major Anna klubelnök érdeklődésünkre elmondta, tavaly rendkívül sok energiát emésztett fel a klub 40 éves fennállásának tiszteletére megszervezett találkozó, így 2012-ben a havi klubfoglalkozásokon kívül csekély alkalommal hívtak előadókat soraikba. Ebben az esztendőben azonban azt tervezik, hogy havi összejöveteleiken kívül minden hónapban érdekes, a tagságot érintő témákban szerveznek előadásokat. A közel 130 tagot számláló Honvéd Bajtársi Klub közössége így a legkülönfélébb témákban hallhat előadásokat: lesz szó az egészségügyről, a szociális munkáról, közigazgatásról és közéletről.
E gondolatok jegyében hívták meg mai rendezvényükre Császárné Elek Veronika rendőr alezredest, aki – egyebek mellett – az idősek sérelmére elkövetett bűncselekményekre tért ki előadásában. Major Anna hangsúlyozta, fontosnak tartják, hogy az idősekre leselkedő veszélyekről tájékozódjon a tagság, hiszen a klub közösségének 70 százaléka 60 év feletti. Ezért hívták meg a mai alkalomra a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadóját.

Császárné Elek Veronika elmondta, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt figyelmet fordít az idősek védelmére, ezért is tölti el nagy örömmel a Honvéd Bajtársi Klub felkérése. A rendőr alezredes két fő témában hívta fel az idősek figyelmét: a vagyonbiztonság tekintetében szólt a trükkös tolvajok elleni védekezésről, a baleset-megelőzés terén pedig a közlekedési szabályokra hívta fel a figyelmet.
A kapitányság kiemelt megelőzési főelőadója hangsúlyozta, rendkívül fontos ugyanis felhívni az idős emberek figyelmét arra, hogyha kilépnek az utcára, még ha nem is rendelkeznek vezetői engedéllyel, akkor is kötelességük bizonyos közlekedési szabályokat betartani.
- A tavalyi évben ugyanis volt olyan közlekedési baleset, amely idős személyeket érintett. Ezért nagyon fontos, hogy az idősekben tudatosuljon, ők egy olyan világban élnek, ahol nagyon sok autó közlekedik az utcán. Közlekedjenek akár kerékpárral vagy gyalogosan, mindig a szabályokat szem előtt tartva vegyenek részt a közlekedésben – hangsúlyozta Császárné Elek Veronika.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!