Angol nyelvi kiejtési verseny a Tarczyban


2013-02-20 20:00:29  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Angol nyelvi kiejtési verseny a Tarczyban főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskola már évek óta rendszeresen megszervezi az angol nyelvi kiejtési versenyt az 5., 6., 7. és 8. osztályosok számára. Az idei megmérettetésre 16 diák nevezett. A verseny részleteiről Martonné Klimó Irén, az angol nyelvi munkaközösség vezetője számolt be hírportálunknak.
- A mai versenyre elsősorban azokat a tanulókat vártuk, akik szépen, helyesen tudnak angolul szöveget mondani, s értő módon olvasnak. A megmérettetésen egy már jól ismert angol szövegrészletet kellett elmondaniuk, majd egy idegen szöveget kellett felolvasniuk. A diákokat két korcsoportban (5-6. és 7-8. osztály) két-két tagból álló zsűri értékeli. A szakavatott zsűri tagjai Hardi Tünde tagozatvezető és Todd Comb, angol nyelvi lektor, míg a kisebbeknél Francsics Ildikó és Bertalan Ágnes angoltanárok voltak. A verseny célja, hogy azok a tanulók, akik szívesen tanulják az angolt, lehetőséget kapjanak a szereplésre a tanév során kínálkozó megmérettetések alkalmával - mondta a munkaközösség-vezető.
Szalóky-Kató Ágnes Ilona 8. osztályos tarczys tanuló már ötödikes kora óta részt vesz a versenyen. Elmondása szerint óvodás kora óta tanulja az angolt, amit nagyon szeret. Szabadidejében sokat olvas angol könyveket és néz filmeket. Ágnes nemrégiben egy országos szépkiejtési versenyen is kiválóan szerepelt, ott ezüst minősítést kapott. Jelenleg a középfokú C típusú nyelvvizsgára készül.
A legjobbak oklevélben és tárgyjutalomban részesültek.

Képek:

Eredmények:

5-6. évfolyam:

1. helyezett: Szabó Gergely, Tarczy Lajos Általános Iskola
2. helyezett: Cseh Katrin, Tarczy Lajos Általános Iskola
3. helyezett: Ungvári Gergő, Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola

7-8. évfolyam: 

1. helyezett: Szalóky-Kató Ágnes Ilona, Tarczy L.
2. helyezett: Ruisch Tímea, Erkel Ferenc Ének-Zenei Ált. Isk.
3. helyezett: Beéry Barnabás, Tarczy L. Ált. Isk.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!