Ligakupa: Előny a Fradinál


2013-02-20 17:48:53  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: fradi.hu  | 


Ligakupa: Előny a Fradinál főképe
December 7-e után ma ismét tétmérkőzésen lépett pályára a Lombard Pápa. A csapat a Ligakupa negyeddöntőjének első mérkőzésén az Albert Stadionba látogatott. Mindkét együttes elsősorban a bajnokságra koncentrál, ez érződött is a mieink keretén, Zsivóczky mester a kezdőcsapatba több korábbi Fradi játékost is jelölt, a mieink a Szűcs L. - Nagy S., Tóth G, Balogh B., Németh M. – Quintero, Tajthy, Tóth B., Arsic – Beliczky, Maric kezdővel vágtak neki a mérkőzésnek, érdekesség, hogy a cserekapus Markek mellett a kispadon mindössze két fiatal labdarúgó, Grőber Bence és Király Botond foglalt helyet. A csakfoci.hu tudósítása szerint a 15. percben alakult ki az első komoly helyzet, egy jobbról érkező beadás üresen találta a télen épp a Ferencvárostól érkező Beliczkyt, aki közelről lőtt, de Jova kapus nagyot védett, a kipattanót Arsic próbálta kapura ollózni, de fejbe találta saját magát. Tíz perccel később épp az egykori pápai játékos, Gyömbér Gábor lőtt keményen kapura, Szűcs védett, a labda Böde elé pattant, aki a lövés pillanatában elcsúszott, így nem alakulhatott ki veszélyesebb szituáció. A 27. percben Jenner 20 méteres szabadrúgása centikkel kerülte el a kapu jobb oldalát, majd tíz perccel később Besic 34 méteres pontrúgása okozott riadalmat a vendégeknél, a labda a felső lécről vágódott az alapvonalon túlra. A hazaiak tovább rohamozták Szűcs kapuját, egy perccel később Böde lépett ki a védők között, majd 12 méterről lőtt, ám a pápai kapus óriási bravúrral védett. A zöld-fehér rohamot a 40. percig bírta a Lombard, ekkor Jenner az alapvonalról adott középre, a hosszún Józsi érkezett és közelről a kapuba lőtt 1-0. Még magukhoz sem tértek a bekapott gól után a mieink, máris mehettek ismét a kezdőkörbe, a 43. percben Sváb beadása mindenki felett átszállt, Jenner pedig hat méterről kilőtte a hosszút 2-0. Szünet után gyorsan szépíthetett volna a Lombard, Tóth Bence ugratta ki Maricot, aki egyedül vihette a labdát Jovára, ám 14 méterről a kapu mellé emelt. Egy perccel később Quintero célzott 19-ről három méterrel fölé. Ahogy a futballban lenni szokott, a kimaradt lehetőségek megbosszulták magukat, az 50. percben egy jobbról érkező beadásra Martinus robbant be a hosszú oldalon, de rosszul találta el a labdát, ami pont Böde elé került, a támadó pedig két lépésről a hálóba lőtt, ezzel már három góllal vezettek a hazaiak. Az 57. percben szépítettek a mieink, egy nagy bedobás után Maric elé került a labda, aki 12 méterről óriási gólt lőtt a bal felsőbe 3-1. A szépítő találat után lendületben maradt a Pápa, a 72. percben Tóth Bence éles szögből elvégzett szabadrúgása lepattant a sorfalról, majd a duplázást az oldalhálóba vágta, majd Quintero lépett ki a leshatáron, az asszisztens be is húzta, a játékvezető viszont elengedte, a pápai játékos azonban 12 méterről fölé lőtt. A hátralévő negyed órában nem alakult ki több helyzet, így a Ferencváros kétgólos előnnyel várhatja a visszavágót, melyet március 6-án szerdán 17 órai kezdettel rendeznek a Perutz Stadionban.

Ferencváros – Lombard Pápa 3-1 (2-0) Gsz.: Józsi, Jenner, Böde ill. Maric
Albert Stadion, 1800 néző, v.: Andó-Szabó Sándor (Medovarszki, ifj. Kormányos II.)

Ferencváros: Jova - Batik, Besic, Gyömbér, Sváb - Alempijevic (’41 Csilus), Józsi - Martinus (’79 Peric), Hakola, Jenner - Böde

Lombard Pápa: Szűcs L. - Nagy S., Tóth G., Balogh B., Németh M. – Quintero, Tajthy, Tóth B., Arsic – Beliczky (’65 Király), Maric


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!