100 ezer forint gyűlt össze az Egyetemes imahéten


2013-02-20 10:30:53  | cikk: mo  | 


100 ezer forint gyűlt össze az Egyetemes imahéten főképe
102 ezer forint gyűlt össze a hívek adományaiból az Egyetemes imahéten. Az imahét idei rendezvénysorozata január végén zajlott, amikor ismét a Krisztus hívők egységéért imádkoztak a különböző vallású felekezetek. Az imahét perselyadományát idén is egy karitatív szervezetnek, a Pápai Református Egyházközösség diakóniai szolgálatának támogatására ajánlották fel a szervezők. A négy történelmi felekezet képviselője ma reggel nyújtotta át az összeget a református gyülekezet diakóniai gondnokának, Szalókyné Kövy Lillának.

Szalókyné Kövy Lilla érdeklődésünkre elmondta, a diakóniai szolgálat tulajdonképpen egy szeretetszolgálat, amely karitatív feladatokat lát el. A diakóniai bizottság körülbelül egy évvel ezelőtt alakult, tagjai a presbitériumból kerültek ki. A szeretetszolgálat által meghatározott feladatokat a gyülekezet nőtagjai végzik – tudtuk meg a diakóniai gondnoktól. Szalókyné Kövy Lilla hozzátette, három területet határoztak meg a karitatív feladatokat illetően, a rászorulók megsegítését, a fiatalok támogatását, táboroztatását és egy-egy család eljuttatását az egyházkerület által szervezett táborba. A diakóniai szolgálat képviselője úgy fogalmazott, a hívek adományait ezen célok mentén kívánják felhasználni. Az összeget kiegészítik a gyülekezeti bálon összegyűlt pénzadományokkal, a jövőben pedig több jótékonysági akció és hangverseny megvalósítását tervezik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!