Közel 70 millió forintot nyert a Weöres-iskola


2013-02-19 18:25:02  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Közel 70 millió forintot nyert a Weöres-iskola főképe
A pápai Weöres Sándor Általános Iskola, mint innovatív iskolának az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0066 jelű pályázatát a Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága vezetője 69.775.645 forint összegű támogatásra érdemesnek ítélte, melyről az intézmény február 8-án értesült.  Ma délelőtt a sajtó képviselőit az iskola igazgatója, Horváth Attila és az igazgatóhelyettes, Pulay Róbertné tájékoztatta.
- Nagy örömünkre szolgált, hogy a Weöres-iskola egy sikeres TÁMOP pályázat keretein belül közel 70 millió forintot nyert. A pályázatra tavaly júniusban jelent meg a felhívás, amelynek kapcsán Pápa Város Önkormányzatát megkerestem, hogy pályázhatunk-e. Rádi Róbert kabinetvezető arra kérte az önkormányzati intézményeket, hogy próbáljanak meg pályázni. A pályázat arról szól elsősorban, hogy az intézmények hogyan tudnak újszerű dolgokat felkínálni a diákjaiknak - mondta Horváth Attila.
- Szeretnénk a város kiváló lehetőségeit kihasználni és olyan tanórai, illetve tanórán kívüli programokat szervezni, amely a város közművelődési és sportlétesítményeit használja. Így a pályázati összeg a város fennhatósága alatt maradhat. Terveink között szerepel, hogy az Esterházy-kastélyba, a Kékfestő Múzeumba, a Hagyományok Hegyére, a Várkertfürdőbe, a Lovasiskolába és erdei táborokba is szervezünk különböző foglalkozásokat. A pályázat kapcsán több mint 20 különböző tevékenységet fogunk majd lebonyolítani - tette hozzá az igazgató.
Pulay Róbertné elmondta, hogy a pályázat tartalmazza még a pedagógusok továbbképzését és jelentős eszközfejlesztéssel is jár.
- A pályázat megírását tavaly nyáron kezdtük el, szeptemberben volt a beadási határidő. A múlt héten értesültünk arról, hogy 69.775.645 forintot nyertünk. A megvalósítás ideje két tanév, a fenntartás pedig öt év - tájékoztatta a média képviselőit az igazgatóhelyettes.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!