Újabb rongálás a Millenniumi Emlékparkban


2013-02-19 11:52:16  | cikk: mo  | 


Újabb rongálás a Millenniumi Emlékparkban főképe
A Millenniumi Emlékparkban, az éjszaka folyamán történt újabb rongálás miatt érkezett lakossági bejelentés a Pápai Rendőrkapitányságra. Az éjszakai órákban ismeretlen elkövetők három kopjafát kidöntöttek a park területén – adott tájékoztatást Császárné Elek Veronika rendőralezredes. A Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója arról számolt be, egy pápai lakos a reggeli órákban tett bejelentést a rongálás ügyében. Az ügyeletes azonnal értesítette a Városgondokság vezetőjét, ezzel egyidejűleg járőröket küldött a helyszínre a parkban fellelhető nyomok biztosítására. A helyszíni szemlét egy bűnügyi technikus és egy nyomozó végezte – fogalmazott a rendőralezredes. Császárné Elek Veronika elmondta, a kopjafák kidöntése ügyében a Pápai Rendőrkapitányságon ismeretlen elkövető ellen rongálás miatt folyik a nyomozás.

A Városgondokság vezetője érdeklődésünkre elmondta, amióta az intézménynél dolgozik ilyen brutális cselekménnyel nem találkozott. Bánhidi László hozzátette, felháborítónak tartja a történteket, és értetlenül áll a rongálás előtt.
- Megpróbálunk mindenben a nyomozók segítségére lenni, de nem lesz egyszerű az ügy végére járni. A három kopjafát nem volt könnyű tönkretenni, valószínűleg gépi erő kellett hozzá – fogalmazott a Városgondokság vezetője.
Bánhidi Lászlótól megtudtuk, a kopjafák helyreállítása a Városgondokság feladata lesz, a károkozás közel 200 ezer forintos. Hozzátette azonban, hogy nem a kár mértéke a döbbenetes, hanem maga a vandalizmus.

Tavaly ősszel szintén felháborító rongálás történt a Millenniumi Emlékparkban, akkor a Szent István-szobrot tették tönkre ismeretlenek. Ennek kapcsán A Városgondokság vezetője elmondta, többen érdeklődtek már a szobor helyreállítása iránt. Bánhidi László leszögezte, a Szent István-szobor rendbetételének egyetlen akadálya az időjárás, így amint kitavaszodik azt is helyreállítják.

Képek:

Az ismeretlen tettesek három kopjafát rongáltak meg : az ihászi és a csornai csatában elesett 34 magyar honvéd emlékére, a pápai végvári vitézek emlékére, valamint a II. világháborúban elesettek emlékére állított emlékoszlopot. 

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!