A Tapolcafői Forrás tanösvény képekben


2013-02-16 09:20:36  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A Tapolcafői Forrás tanösvény képekben főképe
A Jókai Mór Városi Könyvtár folyosója ad otthont a Tapolcafői Tapolca Forrás Tanösvény Képekben című fotókiállításának. A tárlat megnyitón, melyet dr. Hermann István könyvtárigazgató köszöntötte a szép számban megjelenteket, aki örömmel emlékezett vissza gyermekkorára, amikor még ő is fürdött a Tapolcában.

Dr. Lukács Endre, a Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatója, megnyitó beszédében felidézte, hogy 2009 őszén merült fel a tanösvény kiépítésének ötlete a Tapolcafői Kertbarát Kör Egyesület kezdeményezésére.
- A Tapolcafői Vízbázisról látjuk el ivóvízzel Pápa lakosságát. Tízezer köbméter vizet szolgáltatunk, amiből Ajka környékére is jut. Ez közel 60.000 embert lát el tiszta ivóvízzel. Az itt levő mederben pedig huszonöt ezer köbméter folyik el. A három év alatt a tapolcafői szorgalmas lakók felkarolták ennek a természeti kincsnek a gondozását, kibővítették ivókúttal, pihenőhelyekkel, szalonnasütő hellyel, s remélem, még sok közös örömteli pillanatot tölthetünk majd ott el együtt - mondta a vezérigazgató.

2012 nyarán az önkormányzat támogatásával a Tapolcafői Kertbarát Kör fotópályázatot írt ki Tapolca Forrás Tanösvény képekben címmel. A kiírásban szerepelt, hogy a legjobb, válogatott fotókból az év végére egy naptár készül. A pályázatra összesen 64 fotó érkezett 15 pályázótól, s végül 34 kép került bele a naptárba. Most ezeket a színes fotókat tekintheti meg a művészbarát közönség. A kertbarátok a tanösvény létesítése után sem pihennek, a tapolcafői forrásfői malom helyén egy malomkerék felállításán fáradoznak, mely emléket állítana a Tapolca patakon működött 33 malomnak is - tudtuk meg Horváth Endrétől, a Tapolcafői Kertbarát Kör elnökétől.
A gondosan összeállított kiállítási anyag március 10-ig tekinthető meg a könyvtár folyosóján.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!