Erima kézilabda bajnokság: Megyei döntő


2013-02-15 17:08:07  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Erima kézilabda bajnokság: Megyei döntő főképe
A szivacskézilabdázás a gyermekek első, versenyélményt is nyújtó találkozása a labdával. Egyrészt felkeltheti a mozgás, a rendszeres sportolás iránti vágyat, másrészt kezdeményezhet valamely sportjáték iránti érdeklődést, jelesül a kézilabdázás megkedvelését. A szivacskézilabdázás a legújabb “találmány”, ahol az iskolások körében szerveződött csapatok számára gólok, győztesek és vesztesek léteznek. A legügyesebb kézilabdás palánták pedig a sportág jövőjét építhetik. A szabályok másodlagosak. A játék rugalmasan hasonlítson a kézilabdázáshoz, két alapvető szempontot azonban mindenképpen érvényesíteni kell: az igazságosságot és a fegyelemre, rendre nevelést. A szivacskézilabdázás nyitott az óvodáskorúak és az általános iskola alsó osztályainak tanulói számára. Az itt tanítóknak is segítség, hogy a kis labda bűvölete élvezhetőbbé teszi, színesíti a testnevelési foglalkozásokat. Évek óta rendeznek felmenő rendszerű pontvadászatot, melyben a Kilián DSE is részt vesz, a lebonyolítás értelmében a megyei döntők 1-2. helyezett csapatai kvalifikálják magukat a régió döntőbe. Az U-8-as korosztály lejátszotta a Weöres Iskola tornatermében az első fordulót, ahol a házigazdák mellett az Éles Kézisuli, Várpalota, az MKB Dózsa a veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola lépett pályára.
- Szeretnénk a dobogó legalsó fokát elcsípni, hiszen az Éles Kézilabda Iskola és az MKB Dózsa gárdája jelenleg előttünk jár – vázolta a távlati célokat Koncz Sándor, a kicsik edzője. Elégedettek vagyunk a mai nappal, hiszen két meccset sikerült megnyernünk, így jelenleg a harmadik helyen állunk, bizakodva várjuk a folytatást.
A mérkőzéseket a helyszínen tekintette meg Fazekas Nándor és Laluska Balázs, az MKB Veszprém kiválósága, akik gyermekeiket kísérték el Pápára, de Éles József is a Weöresben szurkolt csapatának.
- Abszolút pozitívan értékelem a mai fordulót, hiszen nyert a csapatunk – foglalta össze a játéknapot a kétszeres világ-, egyszeres Európa-válogatott egykori klasszis. Kimondottan nagy öröm számomra, hogy nemcsak nálunk, hanem a többi együttesben is láttam tehetséges fiatalokat. Ez a korosztály körülbelül egy éve kezdett ismerkedni a sportággal, a legfontosabb, hogy a labdavezetést megtanulják, ne féljenek a labdától és rengeteget játszanak. A pápaiak ügyesen mozogtak, Koncz Sándorral évek óta jó barátságot ápolunk, segítünk neki amiben tudunk, jó munkát végez, mutatja ezt az is, hogy kinevelte nekünk többek között Szép Milánt, aki sokra hivatott, korosztályával már kétszer nyert országos bajnokságot.

A részletes eredmények hamarosan.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!