Egészségbüfé a katolikus iskolában


2013-02-14 21:20:16  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Egészségbüfé a katolikus iskolában főképe
A Szent István Római Katolikus Általános Iskola diákönkormányzata a felső tagozatosai számára ma délutánra Egészségbüfé címmel szervezett rövid előadást és ételkészítést az intézmény aulájában. A programról Balló László tanár adott tájékoztatást hírportálunknak. Mint mondta, a rendezvény célja, hogy a diákok figyelmét felhívják az egészséges életmódra, a helyes táplálkozásra és a testmozgás jelentőségére. 
- Télen nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, mert ekkorra kiürülnek a szervezetből az ásványi anyag és vitamin tartalékok. Ebben az időszakban gyakrabban fázunk meg, illetve leszünk influenzásak, ezért nagyon fontos a megelőzés. Ezért előadásra és ételkészítésre invitáltuk a felsős érdeklődő tanulókat. Kovács Adél iskolavédőnő az egészséges életmódról, a megelőzésről beszélt, majd négy csoportban finom és egészséges ételeket készítettünk. Voltak, akik joghurtos gyümölcsturmixot, gyümölcssalátát, míg mások zöldséges vitamin salátát és szendvicset készítettek. Bízunk benne, hogy a jövőben a tanulók jobban odafigyelnek majd az egészséges életmódra.
A jó hangulatú délutánra közel 40 tanuló gyűlt össze, s állított össze finomabbnál finomabb egészséges ételeket, ízletes turmixot.
A program tavasszal tovább folytatódik, amikor játékos sportvetélkedőt szerveznek a diákoknak és a szülőknek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!