Wass Albert összeköt - felolvasóest Pápán


2013-02-14 11:36:39  | cikk: mo  | 


Wass Albert összeköt - felolvasóest Pápán főképe
Országszerte és a határon túlon 50 helyszínen egyidejűleg hangzanak el Wass Albert gondolatai február 15-én, azaz holnap. A felolvasóesthez idén is csatlakozik a Hét Csillag Egyesület. Az irodalombarátok és érdeklődők az Esti Kornél kávéházban olvashatják fel a nagy hatású író-költő alkotásainak egyikét este hat órától.

Pintér Péter, az egyesület elnöke úgy fogalmazott, fontosnak tartják azt, hogy minden évben csatlakozzanak a Debrecenből indult kezdeményezéshez. A szervező hangsúlyozta, mindenki hallott már Wass Albertről, de életével és azokkal az erkölcsi normákkal, amit az irodalmár magával szemben támasztott, nem sokan vannak tisztában. Wass Albert életét Istennek, a hazának és a családnak szentelte. E gondolatok mentén szerveződik a holnapi rendezvény is. A felolvasóesten elhangzó gondolatok összekötnek bennünket, magyarokat itt a Kárpát-medencében, költeményei pedig közelebb hoznak egymáshoz – fogalmazta meg a program céljait Pintér Péter.

A rendezvényen 25-en olvassák fel kedvenc irodalmi részletüket az érdeklődőknek. Az este hat órakor kezdődő programot változatos összeállítások színesítik. Az est díszvendége pedig Usztics Mátyás, a Nemzeti Kamaraszínház igazgatója lesz, aki szintén önálló blokkal készült a rendezvényre.

Az irodalmi blokkokat néptáncbemutató szakítja meg a PRK Tánc-Lánc AMI táncosainak és az Allegro AMI zenészeinek közreműködésével. A felolvasóestre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők, pénteken este hat órától, az Esti Kornél Kávéházban.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!