A János vitéz volt a téma a Kozma László informatikai versenyen


2013-02-13 22:31:04  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A János vitéz volt a téma a Kozma László informatikai versenyen főképe
XI. alkalommal rendezte meg az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete (ISZE) a Kozma László informatikai alkalmazói tanulmányi versenyt. Az országos megmérettetés területi fordulóját, melyen 5-6. osztályos tarczys diákok indultak, az intézmény falai között bonyolították le. A versenyfeladatot két órán keresztül írhatták a tanulók.  Zsuponicsné Bátyay Erzsébet, az informatika-munkaközösség vezetője érdeklődésünkre elmondta, az idei évben a feladatok Petőfi Sándor: János vitéz című költeménye köré csoportosultak.
- A versenyzőknek négy feladatot kell megoldaniuk, kell prezentációt, grafikát készíteniük, az internetet használni és szöveget szerkeszteni is, mindezt a János vitéz kapcsán. A megmérettetés sok plusz felkészülést igényel a tanórai anyagon kívül. A tanulók a prezentáció-készítést szeretik a legjobban, azt általában szívesen csinálják. A Tarczy Lajos Általános Iskola eddig mindig jól szerepelt az országos informatika versenyeken. Ez a megmérettetés tökéletes megalapozója az OKTV-nek is, hiszen ott is hasonló feladatok várnak majd a diákokra.
Az elkészült munkákat központilag javítják. A legjobbak bejutnak az országos döntőbe, melyet várhatóan áprilisban rendeznek meg.    

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!