Alapítványt hoztak létre a Szent Anna templom felújításának folytatására


2013-02-12 19:44:23  | cikk: mo  | 


Alapítványt hoztak létre a Szent Anna templom felújításának folytatására főképe
Megkezdte működését a Szent Anna Plébánia Templomaiért Alapítvány. A kuratóriumi elnök arról számolt be, hogy az alapítványt dr. Hárs Józsefné kezdeményezésére hozták létre – elsődlegesen – a Szent Anna templom felújítási munkálatainak folytatására. Dr. Oláh László elmondta azt is, a kuratórium tagjai között van Unger Tamás alpolgármester és dr. Schweighoffer Zita is. Az alapítvány hivatalos bejegyzéséről szóló okirat a napokban érkezett meg a kuratóriumhoz.

A Szent Anna templom belső renoválását tavaly kezdték meg. Megtörtént az épület belső festése és a hittanterem, a kiszolgáló helyiségek, a sekrestye, valamint a szentély felújítását is elvégezték. A folyamat itt azonban megállt, most abban bíznak, hogy a Szent Anna templom felújítását folytatva idén az oldalhajó kőburkolatát is ki tudják cserélni. Ez jelenti az elsődleges célt az adománygyűjtés tekintetében.
Dr. Oláh László hozzátette, szeretnék, ha a Szent Anna Plébánia alapításának 70. évfordulójára megteremthetnék a megfelelő összeget és elvégezhetnék a padozat cseréjét. Ennek érdekében tervezik jótékony célú, kulturális programok, pl. hangversenyek és koncertek megszervezését, de csekken és banki átutalással is adakozhatnak az önzetlen segítők – számolt be a részletekről a kuratórium elnöke.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!