35 ponttal nyert Tatán a Pápa Motax KC


2013-02-11 15:54:45  | cikk: Haraszti Gábor  | 


35 ponttal nyert Tatán a Pápa Motax KC főképe
Az eddig két győzelemmel álló Tatai SE szombaton ebédidőben fogadta csoportjuk második helyét elfoglaló pápaiakat. Az étvággyal szerencsére semmi gond nem akadt, hiszen sikerre éhesen érkeztek pápai legények a mérkőzésre. A négy negyedet Vajda Balázs edző elevenítette fel.
- Az első perctől kezdve ellenállhatatlanul játszott a vendég gárda, jó védekezésből még jobb támadásokat alakítva ki. Pedig hátráltató tényezőből akadt néhány pápai oldalon: izomproblémák miatt nem tudta vállalni a játékot Henrik, míg Feigl és Vajda a mérkőzés folyamán szedett össze kisebb sérülést. Így hirtelen nagyobb felelősség hárult a fiatal pápai játékosokra. A mérkőzés ezen periódusában volt rá példa, hogy az átlagéletkor éppen hogy meghaladta a 20 évet. Azonban játékban ez korántsem látszódott, lendületes, ötletes támadások végén rendre kosárral fejezték be akcióikat. Főleg Horváth A. volt elemében, aki ellenállhatatlanul megszórta a hazaiak gyűrűjét - a mérkőzésen nyolc (!) triplát süllyesztett el. A folytatásban kissé összeszedte magát a tatai csapat, és néhány bravúrkosarat is abszolválva próbálták tartani a lépést. Ez többé-kevésbé sikerült, azonban a mérkőzés kimenetele ekkorra már eldőlni látszott. A harmadik negyedben kissé lezserre vette a figurát a Motax KC, aminek egy majdnem egál etap lett az eredménye. Rendet rakva a fejekben, az utolsó játékrészben nagyon kitett magáért a PKC, ahol már Henriket leszámítva mindenki pályára tudott lépni, és hozzátette a maga kis részét a teljesen megérdemelt magabiztos győzelemhez.

Tatai SE - Pápa Motax KC 67:102 (8:24, 17:24, 17:18, 25:36)

Dobók: Perger 12, Ács 6, Feigl 2, Vajda 8/3, Horváth A. 34/24, csere: Rédey 12/6, Viant 11, Horváth K. 17/9

Vajda Balázs: Gratulálok csapatom hozzáállásához, kisebb periódust leszámítva a megbeszéltek alapján kosárlabdáztunk. Kiemelném, hogy 102 dobott pontunkból 83-at!! utánpótlásunk szorgoskodott össze, ami rendkívül biztató a jövőre nézve. A csapat minden része jól teljesített a mai napon.

A pápai csapat pénteken 18 órától Sárvár együttesét látja vendégül.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!