Tollaslabda: Területi diákolimpia döntő


2013-02-11 15:31:53  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tollaslabda: Területi diákolimpia döntő főképe
Eredetileg Vas, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megye legjobb B kategóriás tollaslabdázói mérték volna össze tudásukat a területi diákolimpia döntőn a Weöres Iskola tornatermében, ám a vasiak végül nem érkeztek meg, így két megye játékosai között dőlt el a továbbjutó helyek sorsa, összesen 58-an, megyénkből 30-an ragadtak ütőt. A fináléról kategóriánként a legjobb négy versenyző készülhet az országos döntőre, melyet április elején Kiskunfélegyházán rendeznek.
- Amennyiben mindenkinek jól sikerült a formaidőzítése és emellé még jó napot is fog ki, úgy számoltam, hogy 22-24 gyermek vívhatja ki az országos döntőn való részvételt – latolgatta az esélyeket a verseny kezdetén Horváth Attila, a Versenybíróság elnöke. Tavaly kimagaslóan szerepeltek a pápaiak az országos döntőn, a számos dobogós helyezés mellett három alkalommal is dobogó legfelső fokára állhattunk fel, a Weöres a legeredményesebb általános-, a Türr pedig a legeredményesebb középiskola címét is elhozta. Idén szeretnénk hasonló sikerekkel hazatérni, nem lesz könnyű, annál is inkább, mivel megváltozott a B kategóriás indulási jogosultság. Eddig sok más sportághoz hasonlóan játékengedélyhez kötötték az indulási jogot, idén a Magyar Tollaslabda Szövetség döntésének értelmében a ranglistahelyezéseket veszik figyelembe, így előfordulhat az is, hogy A kategóriás versenyző a B-ben indul, mivel jelen pillanatban nincsen kellő ranglista helyezésen. Ezzel a döntéssel erősödni fog a mezőny, meglátjuk mennyire tudjuk felvenni a többiekkel a versenyt.

A továbbjutók névsora ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!