Szülők-nevelők bálja a katolikus iskolában


2013-02-10 17:01:23  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Szülők-nevelők bálja a katolikus iskolában főképe
Néptánc, modern tánc, bohózat, finom ételek és italok, tombolasorsolás, hajnalig tartó mulatság, no meg kellemes hangulatú beszélgetés – 21. alkalommal rendezte meg a szülők-nevelők bálját a Szent István Római Katolikus Általános Iskola szombaton este.
Az oktatási intézmény Fő téri épületének aulájában egybegyűlt bálozókat elsőnek Gombásiné Takács Gyöngyi igazgatónő köszöntötte, aki kiemelte, a szülők-nevelők báljának sikerét jelzi, hogy azt az iskola alapításától kezdve minden évben megtartják. Mint mondta, örömmel látja, hogy ismét megtelt az aula abból a célból, hogy a jelenlévők vidám szórakozással támogassák az iskolát.
A rendezvény elején Szabó Gábor, a katolikus iskola szülői munkaközösségének elnöke is megosztotta köszöntő gondolatait a jelenlévőkkel. – Az embernek, hogy egészségét megőrizze és hivatását jól teljesítse, szüksége van pihenésre, kikapcsolódásra, egyszóval ünnepekre. Ha ünnepelünk, örülhetünk a hétköznap alig látott otthonunknak, élvezhetjük a közös ünnepi asztalt, több időnk jut a mély beszélgetésekre, és erőt meríthetünk a következő hét kihívásaira. A család boldogabb, ha a családtagok mindig találnak okot és alkalmat az ünneplésre – fogalmazott Szabó Gábor, majd hozzáfűzte, Isten azt szeretné, ha egészen boldogok lennénk, és nem feledkeznénk meg a boldogsághoz hozzájáruló ünnepekről.
A bált dr. Mail József apát-plébános humort sem nélkülöző ünnepi beszéddel nyitotta meg, egyúttal pedig hangsúlyozta, a katolikus iskola az egyház-szülő-gyerek-társadalom kapcsolatra épül, ezeket a kötődéseket pedig erősíteni kell.
A továbbiakban a Vadvirág néptáncegyüttes fiataljainak műsora, valamint az iskola két pedagógusa, dr. Hermann Istvánné és Répásné Ihász Mariann által előadott bohózat szórakoztatta a bálozókat. Emellett a tanintézet diákjai is megcsillantották tehetségüket: Welspacher Vivien modern tánccal, míg Csonka Áron prózai előadással járult hozzá a vidám hangulathoz. A nagysikerű este folyamán a talpalávalót a gyöngyösi Focus Duo zenekar szolgáltatta.


Képek:

Gombásiné Takács Gyöngyi kérdésünkre kifejtette, rendezvényüknek évről évre három fő célja van: a tanárok és a szülők kapcsolatának erősítése, a felhőtlen kikapcsolódás, valamint az iskola támogatása. Megtudtuk tőle, az idei bál bevétele az iskola Török Bálint utcai épületének felújításához, az ablakok cseréjéhez járul hozzá. Az igazgatónő elmondta, az iskolaépületen mindig akad teendő, jelenleg a tornaterem-építés a legnagyobb feladat. A munkálatok tavaly nyáron már elkezdődtek, és a kivitelező tájékoztatása szerint a következő tanév elejére elkészül az új tornaterem.


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!