Jótékonysági bál a Petőfiben


2013-02-10 10:59:20  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Jótékonysági bál a Petőfiben főképe
Immár 19. alkalommal rendezte meg a Petőfi Sándor Gimnázium jótékonysági bálját. Idén közel 150-en vettek részt az eseményen, melyen a bálozókat elsőként Huszár Endre igazgató köszöntötte, majd a 12. évfolyamosok nyitótánca következett, a svédasztalos vacsora után pedig a Megafon Zenei Egyesület régi magyar slágereket adott elő. Idén sem maradhatott el a tombolasorsolás, melyen a legszerencsésebbek értékes nyereményekkel gazdagodhattak, a jó hangulatról a Főnix együttes gondoskodott. A rendezvénynek nagy hagyománya van a Petőfiben, hiszen az 1994 tavaszán megalakult iskolaszék javasolta, hogy más iskolák mintájára szervezzenek a szülők és a pedagógusok kapcsolattartását is szolgáló bált, mely egyben jótékonysági célokat is szolgál, és bevételeit osszák szét a szociálisan rászoruló diákok között. Mára a városi báli szezon egyik legrangosabb eseménye lett, melynek bevételével az iskolaszék rendelkezik.
- Szülők-nevelők báljaként indult egykoron a rendezvény, később pedig azt vettük észre, hogy kialakult egy törzsközönség, akik akkor is eljönnek, ha már gyermekeik nem az intézmény tanulói, így mostanra jótékonysági bálnak nevezzük - tudtuk meg Huszár Endrétől, az iskola igazgatójától. Az iskolaszék szervezi a bált, a teljes bevételt a diákokra fordítjuk, jutalom-, és osztálykirándulásokat támogatunk, de jutalmazásokra, szociális célokra is felhasználjuk a bevétel egy részét.
Huszár Endre hozzátette, a bál sikerét jelzi, hogy annak ellenére, hogy a városban velük egyidőben több bált is rendeznek, a tavalyinál többen szórakoztak a Petőfi aulájában.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!