Zajlanak az agrárkamarai választások – Győrffy Balázs Pápán voksolt


2013-02-09 19:39:13  | cikk: HuHa  | 


Zajlanak az agrárkamarai választások – Győrffy Balázs Pápán voksolt főképe
Február 1-je és 21-e között zajlanak a megyei agrárkamarai választások, melyeket követően felállnak a megyei szervezetek és az Új Nemzeti Agrárkamara. A választásokat Veszprém megyében is több időpontra írták ki, Veszprém, Zirc, Devecser után Pápán tegnap járulhattak az urnákhoz azok az agráriumban, élelmiszergazdaságban és vidékfejlesztésben dolgozók, akik 2012. november 30-ig eleget tettek regisztrációs kötelezettségüknek. Városunkban a falugazdász irodában várták a voksolókat. Délutáni látogatásunkkor folyamatosan érkeztek a szavazók az irodába, Győrffy Balázs, az Agrárkamara átmeneti elnöke fél négy tájban adta le szavazatát. A nemesgörzsönyi őstermelő úgy fogalmazott, fontosnak tartja a választásokat, hiszen az ennek nyomán létrejövő új Agrárkamara olyan köztestület lesz, mely a korábbinál sokkal korszerűbb és nagyobb érdekérvényesítő képességgel bír majd.
-Eddig soha nem látott erősségű köztestület fog majd a magyar vidék rendelkezésére állni, és nem csak az agrártermelőknek, hanem az agrártermelésbe beszállítóknak, a feldolgozóiparnak – külön kiemelve az élelmiszeripart – a nagykereskedelemnek és a vidékfejlesztésben dolgozóknak – mondta, hozzátéve – a kérdés arról szól, hogy egyetértenek-e a magyar vidék lakói azzal, hogy végre legyen összefogás a különböző ágazati szereplők között. Örömteli, hogy az eddig rendelkezésre álló adatok alapján már most négyszer annyian jöttek el szavazni, mint amennyien korábban a megyei agrárkamarának tagjai voltak. Ez a fajta véleménynyilvánítás, választás nem egy beágyazódott módszer a magyar vidék struktúrájában. Az embereket szoktatni kell ehhez a lehetőséghez, de a számokból látszik, hogy elég sokan megérezték ennek a fontosságát.
Veszprém megyében Tapolcán és Sümegen a jövő hét elején lesz a választás, Győrffy Balázs reményét fejezte ki, hogy jó eredménnyel tudják majd zárni a voksolást.
Az agrárkamarai választásokon közel kétszázezren vehetnek részt országos szinten, ennyien voltak, akik a november 30-ai jogvesztő hatályú regisztrációs határidőig eleget tettek a törvényben előírt kötelező kamarai regisztrációnak. További közel hetvenezren sikertelenül, beazonosíthatatlanul regisztráltak vagy regisztrációs díjuk késve érkezett be, ők, ha hitelt érdemlően igazolni tudják regisztrációjukat, február 21-én részt vehetnek a pótszavazáson.
-Minden megyében március 9-én tartják az alakuló üléseket, melyen elnököt választanak és megválasztják azt a tizenöt személyt, akik az elnökkel együtt képviselik megyéjüket az országos küldöttgyűlésen, ami március 28-án lesz, az Országház felsőházi üléstermében – ismertette a Nemzeti Agrárkamara megalakulásának további lépéseit az átmeneti elnök.
A Nemzeti Agrárkamara – teljes nevén Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara - célja a szektor versenyképességének erősítése, a hazai termelők érdekvédelme a belső és külső piacokon, és a korrekt piaci magatartás biztosítása az élelmiszerláncon belül. Az eddigi agrárkamara közel tizenegyezres tagsága helyett az új kamara jelenleg közel kétszázezer tagot számlál. A márciusban létrejövő új köztestület egységes szervezetként, egységes szolgáltatáspalettával kívánja segíteni a vidék lakosságát a kormányzat első számú szakmai tárgyalópartnereként.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!