Torna diákolimpia – Országos elődöntő Pápán


2013-02-09 16:44:34  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Torna diákolimpia – Országos elődöntő Pápán főképe
A Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Veszprém Megyei Diáksport Szövetség és a Pápai Diáksport Bizottság közel 10 év után ismét Pápán rendezte meg az országos torna diákolimpia elődöntőjét. A B kategóriás versenyen a korábban megrendezett megyei döntők 1-3. helyezettjei szerepelhettek, a Városi Sportcsarnokban budapesti, a Győr-Moson-Sopron megyei, Komárom-Esztergom megyei, Nógrád, valamint a Veszprém megyei finálék dobogósai mérették meg magukat. A hazai színeket az Erkel Ferenc Általános Iskola és a Munkácsy Mihály Általános Iskola tornászlányai és tornászfiai képviselték. A megnyitóünnepségen elsőként a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium lány tornászcsapatának bemutatóját láthatta a közönség, majd Koncz Sándor versenyigazgató köszöntötte a sportolókat, felkészítőiket és kísérőiket.
- Nagy örömmel ad otthont Pápa az országos elődöntőnek, köztudott, hogy városunk mindig is tornászváros volt, hiszen hosszú évtizedekre vissza lehet vezetni a pápai sportolók jelenlétét az országos élvonalban, elég csak Tölgyes László, Limperger István, Tóth József vagy Harangozó Zsigmond eredményeire gondolni. Kívánom a sportolóknak, hogy minél többen járjanak be az előbb említetthez hasonló utat, térjenek haza élményekkel és minél több sikerekkel.
A megnyitót követően az I. korcsoportosok gyakorlataival megkezdődött az elődöntő, a versenyzőknek minden szeren előírt gyakorlatokat kellett bemutatni, a lányoknak ugrás, gerenda, talaj, a fiúknak talaj, gyűrű, ugrás szerepelt a versenyszámok között. Az I.-II. korcsoportos fiúk mezőnyében az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolának és a Munkácsynak is szoríthattunk, Nemes István tanítványai talajon szerepeltek a legjobban, 45,1 ponttal a második helyen végeztek, összpontszámuk pedig 132,9 pont lett, ami a dobogó legalsó fokát jelentette számukra.
- Nagyon jól sikerült a verseny, a gyerekek jól felkészültek - vélekedett a csapat edzője. Szerencsére 10 csapat nevezett, így igazi versenyhelyzet alakulhatott ki, reálisnak érzem a harmadik helyünket. Heti két alkalommal készültünk a mai napra, a gyerekek tudásuk javát nyújtva, nagy koncentrációval végezték a gyakorlatokat, a kapott pontszámok is a valóságot tükrözik.
A Munkácsy 132,2 ponttal az ötödik helyen végzett.
A lányoknál a Munkácsy Mihály Általános Iskola igyekezett minél jobb eredményt elérni, Dócziné Turbók Julianna tanítványai épphogy lecsúsztak a dobogóról, így is az igen értékes negyedik hely jutott számukra, miután ugrásban második, gerendán és talajon egyaránt ötödikek lettek.
- Tavalyelőtt kilencedikek, tavaly hetedikek lettünk, idén ismét sikerült javítanunk, aminek nagyon örülök, ezen a versenyen mindig azt várom a gyerekektől, hogy csak azt teljesítsék, amit tudnak. A heti három edzés meghozta a gyümölcsét, erős ellenfeleink voltak, a gyerekeknek nagyon oda kellett figyelni, hogy ezt az eredményt hozni tudják.
A III.-IV. korcsoportosok rangsorában az Erkel az ötödik, a Munkácsy a hetedik helyet szerezte meg, a lányoknál az erkelesek 126, 4 ponttal a nyolcadik helyen zártak.

A középiskolások elődöntőjének február végén Eger ad otthont, az országos döntőbe az elődöntő 1-3. helyezettjei jutottak tovább, melyet március 8-án és 9-én Budapesten rendeznek.

Részletes eredmények:
I. – II. korcsoport fiúk ITT!

I. – II. korcsoport lányok ITT!

III. – IV. korcsoport fiúk ITT!

III. – IV. korcsoport lányok ITT!

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!