Ismét Losonc a Pápa Kupa bajnoka


2010-01-09 19:47:23  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Ismét Losonc a Pápa Kupa bajnoka főképe

Ma délelőtt 9 órától indult útjára a labda a huszadik Pápa kupán, ahol a mieink előzetesen a legjobb négy közé szerettek volna bejutni. Ez gond nélkül sikerült is Radó Péter csapatának, hiszen tanítványai veretlenül kerültek a fináléba. A másik ágon szlovák szomszédaink is remek formában futballoztak és megérdemelten jutottak a döntőbe. A sors szeszélye folytán így megismétlődött a tavalyi döntő. A mieink az összecsapáson a 12. percben hátrányba kerültek, ellenfelük innentől kezdve pedig kontrára rendezkedett be. A végjátékban több ziccert is kihagytak a pápaiak, így az eredmény nem változott, a losonciaknak sikerült a 2009-es elsőségüket megvédeni. A bajnokcsapat edzője Lavrik János érthető módon elégedett volt alakulata teljesítményével.

- Kicsit erősebb csapattal érkeztünk, mint tavaly, egészséges önbizalommal léptünk pályára, bár nem mondtam a srácoknak, de ha nem jutottunk volna a döntőbe, az számomra csalódás lett volna. A csoportból való továbbjutás sima volt, de a döntőben nehéz dolgunk volt a remekül felkészített hazaiakkal szemben. Ezúton is szeretnénk megköszönni a meghívást, nagyon jól éreztük magunkat, jó volt az itteni barátokkal újra találkozni.

- Elégedett vagyok a második hellyel – kezdi az értékelést Radó Péter, a PELC edzője. Azt gondolom, hogy egy rangos nemzetközi tornán döntőt játszani jó eredmény, kis szerencsével akár nyerhettünk is volna, hiszen 25 perc alatt kihagytunk három-négy, szinte üres kapuig kidolgozott helyzetet.

Csoportmeccsek:

Barót – PELC 1-5
Gorlice – Gyirmót 2-1
Kovászna - FC Ajka 1-3
Losonc - Veszprém FC 2-0
Gyirmót – Barót 2-0
Gorlice – PELC 1-2
Veszprém FC – Kovászna 9-1
Losonc - FC Ajka 2-2
PELC – Gyirmót 0-0
Barót – Gorlice 0-4
FC Ajka - Veszprém FC 0-2
Kovászna – Losonc 0-9

Helyosztók:

7.helyért: Barót – Kovászna 3-4
5.helyért: Gyirmót – Ajka 2-1
3.helyért: Gorlice – Veszprém 1-4
1. helyért: PELC – Losonc 0-1

A torna végeredménye:

  1. Losonc
  2. PELC
  3. Veszprém
  4. Gorlice
  5. Gyirmót
  6. Ajka
  7. Kovászna
  8. Barót

A torna legjobb játékosa a veszprémi Osváth Attila lett, míg a legjobb hálóőrnek a pápai Budavári Csabát választották. 5 góllal a gólkirályi címet Novothny Soma kapta, míg a legjobb külföldi labdarúgó, a szlovákiai Váradi Árpád lett. A legjobb pápai játékos díját Király Botondnak ítélték oda.

A tornán egyébként egy új kapu is debütált, mely képes a kapufákba helyezett infravörös sugárzással működő mérőberendezés segítségével a kapus síkján áthaladó labda sebességének nagyságát, irányát és a labda középpontjának helyét a kapu síkján történő áthaladás pillanatában meghatározni. Dr. Molnárka Győző, egyetemi docens, a kivitelező cég képviseletében elmondta, hogy a mérések eredménye vezeték nélküli WIFI technológiával jut ki a mérőberendezésből. Az eredményeket egy számítógép segítségével rögtön közzé lehet tenni. A nap során egy versenyt is rendeztek, melyet a veszprémi Novothny Soma nyert meg. A fiatalember 104.9 km/h sebességgel lőtt a kapuba.

Hagyomány, hogy a kupa végeztével a képviselők és a mérkőző csapatok vezetői egy barátságos mérkőzéssel zárják a napot. Az elmúlt két esztendőben a pápai képviselők nyertek, idén is a címvédés volt a cél. A vendéglátók ugyan 5-2-es félidei hátrányból még felálltak, ám 5-5-ös állásnál több egyéni hiba is becsúszott, így 8-6 arányban a korábbi évektől elérően ezúttal a csapatvezetők diadalmaskodtak.

Kapcsolódó cikk:


Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!