Ismét mozgalmas év előtt áll a Rákóczi Szövetség pápai szervezete


2013-02-05 00:20:02  | cikk: pt  | fotó: Rákóczi Szövetség pá  | 


Ismét mozgalmas év előtt áll a Rákóczi Szövetség pápai szervezete főképe
2013. évi első összejövetelén közgyűlést tartott a Rákóczi Szövetség pápai szervezete. Az egyesületi tagok elfogadták a tavalyi év beszámolóját és megegyeztek az idei esztendő programjáról is.
A Rákóczi Szövetség pápai tagozatának élete 2012-ben sem volt eseménytelen. – Rendezvényeinket nagy érdeklődés kísérte. Napjainkban, amikor mindenki válságra és anyagi gondokra panaszkodik, nem lebecsülendő dolog az emberek számára közösséget, élményeket, értékeket kínálni. Előadásainkat idén is mindenki számára nyitottan, részvételi díj nélkül tartottuk – tájékoztatott Goór Judit, a Rákóczi Szövetség helyi titkára.
Megtudtuk tőle, a változatos témájú előadások mellett többek között kiállítás-megnyitó, könyvbemutató, valamint nagysikerű kirándulások színesítették az egyesület tavalyi évét. A nyáron a szervezet két kirándulást is indított Zemplénbe, továbbá szerveztek egy torinói Kossuth-zarándoklatot, valamint egy, a nyugati határ mentén zajló 1956-os emléktúrát.
– Egy ilyen eseménydús év után nem tartunk attól, hogy a tagság és a résztvevők száma a jövőben elapad. Igyekszünk a Rákóczi Szövetség alapvető céljait szem előtt tartva továbbra is az élményszerű kultúrapártolást művelni, az országos rendezvényekbe bekapcsolódni, valamint a határon túli magyarokkal a kapcsolatot keresni és tartani – fogalmazott Goór Judit.
A Rákóczi Szövetség pápai szervezete az idei évben lesz 10 éves, amit a tagság a 200 év történelme énekelve elnevezésű programmal szeretne megünnepelni. Természetesen a kirándulások sem maradhatnak ki a 2013-as programból: az egyesület ellátogat majd Zalába, a Pilisbe, illetve egy ötnapos lengyelországi túrára is elindul, amelynek során magyar és lengyel történelmi emlékhelyeket látogatnak meg.

Képek:

nincsenek képek


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!