Töretlenül fejlődünk a jövőben is - Előléptették Gangler Lászlót


2013-02-04 20:29:06  | cikk: mo  | 


Töretlenül fejlődünk a jövőben is - Előléptették Gangler Lászlót főképe
Megkapta parancsnoki kinevezését és ezredesi rendfokozatra léptették elő Gangler Lászlót, aki 2012 augusztusa óta megbízott parancsnokként igazgatta a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér életét. A pápai származású ezredes több hazai és külföldi szolgálatteljesítés után tavaly nyáron tért vissza Pápára, mígnem február elsejei hatállyal kinevezték a bázisparancsnoki feladatok ellátására. Ebből az alkalomból szerveztek ünnepséget a pápai repülőtéren ma délelőtt.

Meglepetésként érte és rendkívül elérzékenyült Gangler László ezredes, amikor a havi feladatértékelő gyűlést megszakítva, ünnepélyes keretek között ajándékkal köszöntötte őt az állomány kinevezése, előléptetése alkalmából. A személyügyi parancs ismertetését követően az állomány nevében Viczai Zoltán alezredes, a bázisrepülőtér törzsfőnöke gratulált Gangler László parancsnoki kinevezéséhez, majd Frank Rombouts ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnokhelyettese és Szarvas László, a Légiszállítást Kezelő Programiroda vezetője köszöntötte a reptérparancsnokot. Az ünnepségen részt vett Gangler László családja is. Az ezredes egy-egy virágcsokorral köszönte meg felesége és lányai támogatását. Úgy fogalmazott, a stabil családi háttér nélkül nem jutott volna előbbre.

Kinevezése kapcsán Gangler László elmondta, korábban több alkalommal volt lehetősége nemzetközi tapasztalatszerzésre, és ezekkel a tapasztalatokkal tovább javítható az együttműködés az itt települt szervezetekkel.
- A hat hónap alatt ez meg is hozta az eredményét, úgy érzem, egyre jobb és kiegyensúlyozottabb a viszony köztünk, illetve egyre eredményesebbek vagyunk. A jövőben is ezt az irányt kell követnünk. Fontos az, az elöljárói támogatás tekintetében Pápa továbbra is az elsők között van, mind anyagi, mind erkölcsi szempontból. Az ismert gazdasági környezetben úgy tűnik sokkal több lehetőségünk lesz fejlesztésre, továbblépésre, mint más katonai szervezeteknek. Tehát mi töretlenül fejlődünk a jövőben is – fogalmazott a MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka.
A jövő terveit illetően Gangler László elmondta, hamarosan egy komplett kiszolgálóbázis, egy óriási hangár építésébe kezdenek.
- Ehhez kapcsolódóan olyan magyar pénzösszegek felhasználására is sor kerül, amelyekkel a NATO céljait támogatjuk. Itt utasterminál és cargo teherterminál építésére gondolok, illetve további apróbb fejlesztésekre, amelyek az itteni munkavégzést teszik hatékonyabbá – fogalmazott az ezredes.

Képek:

Gangler László


Gangler László ezredes 1965. május 22-én született Pápán. Nős, két lány édesapja, Aletta 1991-ben, Fanni 1999-ben született.
Katonai tanulmányait 1985-ben a Kilián György Repülőműszaki Főiskola vadászirányító-megfigyelő szakán kezdte, ahonnan 1988-ban, diplomája megszerzése után a 47. Harcászati Repülőezred állományába került, először harcálláspont megfigyelő beosztásba, majd a Hadműveleti Központ váltásparancsnokává léptették elő. 1999-től a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem hallgatója a Hadtudományi Karon, ahol kitüntetéssel diplomázott.
2002 és 2011 között a németországi Oberammergauban elvégezte a TACEVAL ellenőri, az ABV, a STANAG angol, a NATO törzstiszti, a légi vezetés és irányítás és az összhaderőnemi vezetési pont tanfolyamokat. A Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison az angol rádifónia, majd a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen ECDL Európai Számítógép felhasználói bizonyítványt szerzett.
1988-tól 1997-ig szolgált a 47. Harcászati Repülőezrednél, ezt követően a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem elvégzése után 2001-ben a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér törzsfőnökeként tért vissza Pápára. 2004 és 2008 közötti időszakban a bázisrepülőtér parancsnokhelyettese, illetve 2004 és 2006 között megbízott parancsnoka volt.
2008-ban Afganisztánban az ISAF, Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítő Csoport törzsfőnökeként teljesített missziós feladatot.
Ezt követően 2008-tól egészen 2012 júliusáig az olaszországi Egyesített Légierő Hadműveleti Központ légtér gazdálkodó-tervező főtisztjeként végezte feladatát.
2012. augusztus 1-től a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér megbízott parancsnoka, majd 2013. február 1-i hatállyal kinevezték a bázisrepülőtér parancsnokává és egyben ezredesi rendfokozatba léptették elő.
A tiszti szolgálati jel bronz, ezüst és arany fokozatával, a tiszti szolgálati jel idő utáni 10 illetve 20 éves érdemérmével ismerték el szolgálati munkáját. Az afganisztáni misszióban való helytállásáért a NATO ISAF medalt az olaszországi hadműveleti központban való 4 éves szolgálatáért a NATO OUP medal Líbia adományozták Gangler László ezredesnek.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!