Döntetlen a magyar mérkőzésen


2009-08-18 20:58:37  | cikk:  | fotó: Babos Petra  | 


Döntetlen a magyar mérkőzésen főképe
Nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a női junior Európa-bajnokság pápai helyszínének leginkább várt találkozójára kerül sor 19 órától. Ennek megfelelően ki lehetne tenni a ’Megtelt’ táblát a bejárati ajtóra, olyannyira, hogy még a lépcsőn is fanatikus honi drukkerek ülnek. A magyar csapatot állva köszöntötte a pápai publikum, érkezésükkor szinte felrobbant a küzdőtér. Egyedül a magyar Himnusz idejére csendesedik el a több mint 1500 ember.
Róth Kálmán lányai eddig veretlenek a kontinensviadalon, Franciaországot, Montenegrót és Szlovákiát is sikerült két vállra fektetniük. Fontos még megemlíteni, hogy ez idáig a magyarok kapták a legkevesebb gólt, mindössze 53-at, köszönhetően Víg kimagasló védéseinek. A norvégok sem bíztak semmit a véletlenre a csoportmeccsek során, 80 dobott góllal az A csoport első helyén végeztek.

A mérkőzésre nevezett magyar keret:
 
1 Janurik Kinga
2 Zácsik Szandra
4 Tamás Krisztina
7 Turcsányi Krisztina
8 Kovacsics Anikó
10 Hornyák Dóra
11 Lénárt Vivien
13 Szalai Babett
14 Kisfaludy Anett
15 Dajka Bettina
16 Víg Vivien
17 Hosszu Boglárka
18 Horváth Bernadett
19 Deáki Dóra
 

Remélhetőleg a csapat húzóemberei (Víg, Kovacsics, Zácsik, Hornyák) a franciák ellen mutatott jó formájukat hozzák és nem lesz hullámvölgy, mint a montenegróiak ellen.

A magyarok kezdték a találkozót, továbbra is ellenállhatatlan a hangulat és 40 másodperc elteltével már vezet is a magyar válogatott Kovacsics sikeresen értékesített büntetője után! Az első 5 perc után Kovacsics háromszor is beköszönt Solberg kapujába, kapusunk Víg Vivien pedig 2 ziccert is hárított. Negyed óra elteltével továbbra is teljesen nyílt a küzdelem, 6-8 az állás, amiből Kovacsics 5-öt vállalt. A 17. percben Róth Kálmán kapust cserélt, Janurikot küldte be. A 22. minutumban, 9-9-nél kettős emberelőnybe kerültünk, amit nem sikerült kihasználni, hisz 3 gólt is berámoltak Janurik kapujába, amire mi csak 1-el tudtunk válaszolni. A félidő végére magukra találtak a magyarok és főleg a fradista Zácsiknak köszönhetően 13-14-re átvettük a vezetést. A félidőben Norvégia – Magyarország 13-14.

A második játékrész elején a norvégok közül főleg Kurtovic villogott, aki kétszer is bevette Víg kapuját. Negyed óra elteltével továbbra is fej-fej mellett a 2 csapat, 19-20-as magyar vezetésnél a szerb játékvezetők is előtérbe kerültek, kétes ítéletekkel borzolták a magyarok idegeit. A 20. percben Kovacsics és Zácsik bombáival már 2-vel is vezettünk (21-23) ráadásul Víg a norvég támadásokat is rendre semlegesítette. Az eddigi legszorosabb találkozó a mai, nem is bírják sokan ülve. 5 perccel a vége előtt még teljesen nyílt a küzdelem. Az 56.minutumban az izgalmakat már a kijelző sem bírta, ám rövid technikai szünet után folytatódott az összecsapás. A végjátékban 1 góllal vezetett a magyar csapat, a norvégok egyenlítettek, Zácsik időntúli szabaddobása a norvég falba ment, így 24-24-es döntetlennel ért véget a találkozó. A magyar csapat jól játszott, ám ellenfelük is rendkívül jó napot fogott ki. A közönség mindenesetre vastapssal kísérte az öltözőbe kedvenceit.
Magyar góllövők:

Zácsik Szandra 8 gól
Kovacsics Anikó 7
Tamás Krisztina 3
Kisfaludy Anett3
Hornyák Dóra 1
Léránt Vivien 1
Hosszu Boglárka 1

A zsűri a találkozón a 9 gólig jutó Kurtovic-ot és a 7 gólt szerző jutó Kovacsics Anikót látta a legjobbnak. Szerdán a magyarok Győrött Spanyolországgal mérkőznek meg.


Haraszti Gábor

Kapcsolódó cikk:


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!