Ide nekem az oroszlánt is! - előadás az Edvy Malomban


2013-02-03 17:56:59  | cikk: mo  | 


Ide nekem az oroszlánt is! - előadás az Edvy Malomban főképe
Hogyan éljünk egészségesen 100 évig? – ezzel az előadással folytatódott 2013-ban az Edvy Malom Fogadó Értékeink élőben elnevezésű  programsorozata. A soron következő előadás vendége dr. Eőry Ajándok volt, aki egy egészségmegőrző és -fenntartó módszert mutatott be a résztvevőknek. A természetgyógyász a kínai orvosláson alapuló meridián torna gyakorlatait ismertette szép számú közönségével.

A kínai professzorok által kifejlesztett módszer azért nagyon különleges, mert rendkívül könnyen, egyszerűen és bárhol elvégezhető gyakorlatokra épül. Jelentősége pedig abban áll, hogy nemcsak egészségünk megőrzésére alkalmas, hanem betegségeink legyőzésére is. Az egész testet felölelő gyakorlatsor eredményesen kezeli a különböző szív- és érrendszeri, emésztőrendszeri, mozgásszervi problémákat. Hat az immunrendszerre, ezáltal segít az allergiás, megfázásos tünetek kezelésében is – fogalmazott Eőry Ajándok.
- A gyakorlat felpezsdíti a szervezetünket, egyszerűen nem érezzük a fáradságot, sokkal jobb lesz az állóképességünk. Ide nekem az oroszlánt is – ezzel a mondással lehetne kifejezni mindennek a lényegét, hiszen képesek leszünk arra, hogy minden élethelyzetben megtaláljuk a megoldást saját bajainkra. Mert ne mástól várjuk a gyógyulást, hiszen a betegségeinknek is mi vagyunk az okai. A gyakorlatokat bárki, idősek és fiatalok egyaránt végezhetik. Ha fiatalon kezdjük el, akkor nem leszünk betegek, az idősebbek pedig nagyobb eséllyel érik meg a 100 évet – tette hozzá a professzor.

A torna lényege, hogy speciális pontokat kell masszíroznunk – magyarázta a természetgyógyász. A három pont különlegessége abban áll, hogy velük az egész testre jótékony hatást gyakorolhatunk. Az első pont a kézháton, a hüvelykujj és a mutatóujj középcsontjai között helyezkedik el, ennek masszírozásával a kar és a fej betegségeit lehet kezelni, olyanokat, mint az ízületi panaszok, vállmerevség, torokfájás, pajzsmirigy-gyulladás, fogfájás vagy fejfájás, de javítja a bélműködést is.
A második pontot a csukló belső felén találjuk, három ujjnyira a csukóredőtől. E pont nyomogatása a simaizmokat lazítja, értágító hatása van, nyugtató, stresszoldó pont, de asztmásoknak is segít.
A harmadik pontot a „Hosszú élet pontjának” is nevezik. Ezt a pontot úgy találjuk meg, hogy a térd alá helyezzük négy harántujjunkat, a pont a kisujj alatt, a lábszár csonttól egy hüvelyknyi távolságban kifelé helyezkedik el. E terület masszírozásával javíthatjuk immunrendszerünket, csökkenek az öregedési folyamatok, jó hatással van az emésztőrendszerre és jótékony lehet magas vérnyomás esetén.
Nem elég azonban ezen pontok masszírozása. Fontos még a hasi légzés, amikor fekvő testhelyzetben nagyokat lélegzünk, de mellkasunk nem mozdul. A gyakorlatot 5-10 percen keresztül kell végeznünk – derült ki az előadásból. Az utolsó tornagyakorlat a guggolás, amely a legkomplexebb testgyakorlat az állóképesség javításához. A titka az, hogy a guggolásnál a sarkunkat nem emelhetjük fel a talajról. A gyakorlatot 32-szer meg kell ismételni – árulta el dr. Eőry Ajándok.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!