Mihályfi Ákos Európa-bajnoki ezüstérmes


2013-01-31 14:10:54  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Mihályfi Ákos Európa-bajnoki ezüstérmes főképe
A brazil jiu jitsu a világ egyik leghatékonyabb harci rendszere, és egyben az egyik legelismertebb is, amire azonnal felkapja a fejét mindenki, ha megjelenik a porondon. Jó hírét harcosai azzal alapozták meg és tartják is fenn töretlenül, hogy gyakorlatilag minden körülmények között bizonyították a stílus működőképességét, mindenféle korlát nélkül - ugyanakkor a gyakorlás mindennapjai egy nagyon könnyed kikapcsolódást nyújtó, játékos, örömteli rendszerben zajlanak, amiben mindenki el tudja engedni magát, és jól érezhetően napról napra fejlődik egy nagyon egyértelmű fokozati rendszerben, ami a tudást hűen tükrözi. Január 24 és 27. között 2200 versenyző részvételével Portugália fővárosa, Lisszabon adott otthont a Brazil Jiu Jitsu Nyílt Európa Bajnokságnak, melyet a világ egyik legnagyobb szövetsége, az IBJJF (International Brazilian Jiu-Jitsu Federation) égisze alatt rendeztek meg. A világ minden részéről érkeztek harcosok a megmérettetésre, Magyarországot 35-en képviselték, a 17 éremmel hazatérő magyar mezőnyben ott volt a pápai Ronin HSE versenyzője, Mihályfi Ákos is. Ákos második alkalommal vett részt a tornán, melyen jó eséllyel pályázott az aranyéremre.
- A kontinensviadal időpontja minden évben január vége, mely szerencsés számomra, mivel novemberben Mestre Max Carvalho szervezésében rendezik a Magyar Opent, amire már szeptemberben elkezdem a felkészülést. Ez nem jelent gondot számomra, hiszen amúgy is a brazil jiu-jitsuban folyamatos a készültséged a harcra! A taktikám a földre vitel után a pozíció tartása, s abból minél több pont szerzése volt, felépítve arra, hogy tudjak kopogtatni, azaz idő előtt feladásra kényszeríteni ellenfelem. A felkészülés arra volt elég, hogy a selejtezőben görög, spanyol és távol-keleti ellenfeleimen át egészen a döntőig eljussak, ahol egy török versenyző várt rám, aki nehéz ellenfél hírében állt, hiszen riválisait korábban kopogtatással kényszerítette feladásra. Sajnos apróbb sérülésem kiújult a mérkőzés közben, így taktikáznom kellett, hogy a küzdelemre kiírt öt percet kibírjam, így pontozással kaptam "csak" ki. Nem vagyok csalódott, nekem ez az európai ezüst nagy dolog, úgy érzem megdolgoztam érte. Külön köszönet jár Mestre Max Carvalho, a BJJ Hungary vezetőjének, Molnár Gábor instruktoromnak, a Barra családnak, Panák Ákos barátomnak, Bencsik Janó társamnak, na és persze a pápai Master Judo klub oktatóinak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!